avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Activitate Victor Gheti

Activitate Victor Gheti

Răspuns la discuția Divort
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dacă el nu se prezintă la notar nu veti divorta.
E mai sigur la instanța divorțul pentru ca nu depindeti de prezenta lui si daca aveti si copil minor care locuiește în Italia notarul nu e clar dacă o sa va faca divorțul.Notarul nu poate dispune comisie rogatorie.
Ca sa nu pierdeți vremea inutil sesizati instanța daca va grăbiți.
Dacă aveți avocat angajat nu trebuie să veniți la proces.

Da, Dar eu sunt in Tara acuma
Răspuns la discuția Divort
raluk0207 a scris:
Da, am inteles, Dar el practic Nu vrea nici divort sa semneze,( banuiesc ca Ii e frica de plata), nici sa semneze ca e de acord sa iau fata cu mine in strainatate, inapoi. Desi el acolo ne-a abandonat. .
Acum am oferta de munca in anglia, si Nu pot sa plec pentru ca el Nu e de Acord.
Fetita Nu o pot lasa singura are Doar 7 ani. Iar el Nu vrea sa ai aiba grija de ea. pe motiv ca vrea sa place la munca afara.
as fi vrut daca as putea sal conving sa semneze cave de acord sa iau fata cu mine. Eu in Italia am crescut fata singura timp de 6 ani

Raportul de ancheta psihosociala se efectueaza la domiciliul minorului. Nu am citit nicaieri in postare ca domiciliul acestuia ar fi in Italia.
"Pa cand lucram in Italia"> adica in prezent nu mai lucreaza. Si da, se poate dispune raport de ancheta si daca minorul domiciliaza in strainatate.
Care "inca 30 de zile"?
Dureaza 30 de zile cu totul, inclusiv raportul de ancheta. Numai pentru cazuri exceptionale notarul poate acorda un termen mai mare (daca raportul de ancheta nu a fost intocmit).
Si care 1500 de lei? Un divort cu minori costa cel mult 800 de lei.
Nu mai dezinformati userii, domnule avocat.
In viziunea dvs un divort la instanta e "mai sigur", doar pentru ca sotul care nu poate fi prezent trebuie sa plateasca un avocat ca sa il reprezinte. La notar prezenta personala e obligatorie si gratuita.

Răspuns la discuția Divort
raluk0207 a scris:

Cel mai scurt termen este 30 de zile, in cazul divorțului la notar, cu condiția să fiți amândoi de acord și să vă prezentati personal.

Răspuns la discuția Divort
Multumesc frumos pentru raspuns
Discuție Divort
cat de repede possibil se poate pronunta o sentinta de divort?
Avand in vedere ca este un minor la mijloc. Iar eu ca mama am grija de fetita. El nea parasit acum 4 ani pe cand lucram in italia. Eu am ramas sa imi cresc fetita iar el a venit in Tara. Acum vreau divortul.
Va multumesc