Am si eu o intrebare, al carui raspuns nu am reusit sa-l gasesc nicaieri.
In anul 2009 mi-a fost anulat dreptul de a conduce in urma infractiuni de conducere sub influenta alcoolului. Avand o alcoolemie destul de mare mi sa deschis dosar penal, fiind condamnat la opt luni cu suspendare.
Permisul nu era romanesc, era emis de catre statul italian. Mi-a fost luat de autoritatile romane si trimis in urmatoarele zile in Italia. Acolo, cum nu am comis nici-o infractiune nu mi l-au suspendat sau anulat, doar douazeci de zile pana sa clarificat bine.
Fiind inocent si imatur pe vremea aceea, aveam 19 ani, am crezut ca-mi este anulat de tot.
Ca sa-l recuperez trebuie sa merg in Italia sa sustin cateva examene conform legilor italiene.
Problema este ca am interdictie de a intra in Italia, nu mai am domiciliu si rezidenta pe teritoriu italian si fara acestea nu mi se poate inapoia permisul chiar daca trec cu brio examenele.
Intrebarea mea este;
Pot sa fac scoala de soferi in Romania pentru a-mi lua alt permis, sau intru in alta infractiune ca am doua permise simultan.? Mentionez ca actualul permis imi expira in noiembrie 2018.
Am fost la politie si la scoala de soferi si nu mi-au dat nici-un raspuns.
Multumesc anticipat.