avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Stefan

Activitate Cristina Stefan

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Atâta vreme cât nu s-a îndeplinit procedura legală de desfacere a unui contract individual de muncă dumneavoastră sunteți salariat al societății respective. Potrivit Legii nr 53/2003, Codul Muncii, Contractul de muncă poate înceta de drept, prin acordul părților sau ca urmare a voinței unilaterale a unei din părți. Din informațiile date de dumneavoastră rezultă că nu vă aflați în situația existenței unei cauze pentru încetarea de drept a contractului sau că v-ați dat acordul pentru încetare. Prin urmare contractul de muncă putea fi desfăcut ca urmare a voinței unilaterale a angajatorului, prin conceduere (din motive neimputabile sau imputabile salariatului). Sunt mai multe aspecte ce pot fi analizate aici dar, pe scurt, ar fi trebuit să existe o decizie de concediere, motivată, iar dacă aceasta concediere este ca urmare a unei abateri disciplinare, ar fi trebuit să existe o cercetare disciplinară prealabilă, să fiți chemat pentru a da explicații, să vi se comunice în scris decizia șamd.
Astfel, pentru soluționarea acestui conflict de muncă puteți încerca varianta amiabilă a unei medieri sau vă puteți adresa instanței judecătorești.
În ceea ce privește autoturismul încredințat atâta vreme cât nu vi s-a dat în primire, printr-un document scris mașina și mai mult decât atât v-au fost retrase toate actele mașinii, fără de care nu puteți circula nu purtați răspunderea în ceea ce privește paza bunului.