avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate Utilizator222222

Activitate Utilizator222222

Nu stiu de existenta vreunui contract colectiv de munca. Cum pot afla toate detaliile despre salariul primit pe decembrie? Pot merge undeva sa intreb sa mi se explice fiecare leu in parte ?
Buna ziua, Am fost angajata la o firma din mai 2017 pana in decembrie 2017. La semnarea contractului mi s-a spus ca voi avea un brut de 2400 lei si bonuri, ceea ce inseamna un salariu de 1664 lei, dar bonurile nu mi-au fost trecute in contract. Nu am fost anuntata ca in prima si ultima luna lucrate in companie nu voi beneficia de bonuri.
Pe luna iunie, fiind prima luna lucrata intreaga am luat 1698 lei si 190 lei bonuri, iar in celelalte luni 1660/1640 lei si bonuri.
In decembrie mi-am dat demisia, dar nu mi s-a spus ca nu voi beneficia de bonuri pe luna decembrie.
Pe 3 ianuarie l-am sunat pe fostul sef sa intreb cand pot merge sa iau bonurile si actele necesare, dar nu mi s-a raspuns. Pe 5 ianuarie am sunat din nou la ora 8 dimineata, mi-a spus la telefon ca au decis sa nu acorde bonuri celor care au plecat din firma. Este normal sa nu mi se acorde bonurile daca toti ceilalti angajati au beneficiat de bonuri?
Salariul trebuie sa intre pe data de 10 ianuarie. Cum pot afla daca bonurile mi-au fost impozitate si nu am beneficiat de ele?
Sunt indreptatita sa fac o reclamatie la ITM pentru acest lucru?
De asemenea, am 2 hartii pe luni diferite cu salariul si darile platite la stat de angajator.