avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Activitate Mitrut24

Activitate Mitrut24

Un BEJ a trimis la Casa de pensii locală ordonanță de poprire a pensiei mele în procent de 50%.
Pensia este în cuantum de doar 529 de lei, și teoretic reprezintă bun neurmăribil, deoarece este sub 50% (581 lei) din salariul minim net.

Pe rol am depusă o contestație pentru lipsa sumă creanță (creanță necertă și nelichidă), dar termenul s-a amânat pentru alte 3 luni.

Casa de pensii spune că va reține 50% așa cum a ordonat executorul, și-mi va mai trimite acasă doar 264 de lei, deși ART. 729 ALIN. (3) stabilește că veniturile destinate mijloacelor de existență, egale sau mai mici decât 50% din salariul minim net (581 de lei) nu pot fi poprite pentru nici un fel de datorii indiferent de natura creanței.

Înțeleg că Procedura legala este: contestația la executare, dar se poate cere și prin procedură rapidă (ordonanță), aplicarea și respectarea art. 729, alin. (3) ??

În câte exemplare se depune NOUA CONTESTAȚIE, și care sunt părțile implicate în noul proces, numai Casa de pensii sau și creditorul ??

Trebuie depuse exemplare și pentru creditor și executor, sau numai pentru plătitorul de venit (Casa de pensii) ??