avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate zolia

Activitate zolia

Răspuns la discuția Mostenire
Multumesc!Am primit de la fam.intretinatoare,ca raspuns la somatia avocatului o instintare,ca la care notar s-a facut contractul.Avem suspiciuni,ca ceva nu e curat nici din partea lor,nici din partea nepotului 3(urgenteaza inchiderea depozitelor la ultima banca,unde pe 3 conturi sunt apr.10 lei si de unde s-a scos la sfarsitul lui decembrie o suma frumusica de fam.intretinatoare) . Inca nu ne lasam.Am vrea macar sa stim adevarul!
Răspuns la discuția Mostenire
Buna seara D-na avocat!
1.In extrasul de CF apare numele familiei intretinatoare.
2.Avem certificat mostenitor.Unul dintre cei trei nepoti de frate are dreptul sa afle de la banca, tranzactiile din luna decembrie,cu acest certificat si cu CI.,daca conturile inca nu sunt inchise?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Mostenire
D-na avocat!In primul rănd,vă mulţumesc pt.răspunsuri.Am avansat un pic,dar încă sunt multe întrebări.1.Familia cu Contractul de întreţinere e obligată să ne prezinte contractul,dacă primeşte o somaţie de la un avocat?Măcar să ştim ce cuprinde. 2.După o discuţie cu nepotul 3 ,s-a făcut moştenirea la notariat.Am aflat că de fapt erau cinci conturi(1 în euro,3 dep bancare şi 1 cont curent).Trei conturi sunt goale,cel puţin din 1 dintre ele banii au fost scoşi de împuternicit, in perioada,cănd doamna decedată,era în comă la spital.Avea dreptul să facă?Cu Certificatul de moştenitor avem dreptul să aflăm de la bancă,câţi bani erau de fapt (tranzacţiile din luna decembrie)? Vă mulţumesc!
Răspuns la discuția Mostenire
Va multumesc D-na avocat!Nu am certificatul de deces.
Discuție Mostenire
Doamna cu casa la tara,apartament,depozite bancare,cont curent pensie si alte bunuri valoroase a decedat in dec.2017.Dansa nu are ascendenti/descendenti privilegiati,numai trei nepoti de frate.In 2016 nepotul nr 3 dobandeste prin Contract de v-c. cu uzufruct viager casa de la tara.In primavara lui 2017 fiul unui var primar al defunctului semneaza Contractul de intretinere si primeste apartamentul,in schimbul unui pranz cald.La contul bancar imputernicitul este nepotul 3 in doua locuri,iar in al treilea intretinatorul.
Nepotii nr.1 si 2 au dreptul sa mostenesca ceva?Nu detin si n-au vazut nici un act.Au macar dreptul legal sa afle ce contine Contr.de intretinere,sau au dreptul si la atacarea contractelor mentionate?Trebuie stiut ca doamna n-a fost intretinuta de nici unul,pt ca avea situatie financiara foarte buna,isi permitea tot ce vroia.Am auzit,ca familia intretinatoare a scos banii din banca pentru inmormantare de pe un cont.
Va cerem ajutorul,pt.ca nu prea avem incredere in nimeni, cu fam.intretinatoare n-avem cum sa discutam, si nu avem nimic la indemana cu care sa pornim,nici macar pentru consultanta. Va multumim mult!