Buna ziua, in luna iulie a acestui an voi deveni mamica.Urmez cursurile de master anul 2,insa din cate am inteles,universitatea incheie anul pe 1 iulie,iar eu nasc pe la jumatatea lunii, acea adeverinta care se elibereaza de la scoala pentru concediu maternal, au zis ca nu mi o pot da decat inainte de inchiderea anului scolar...nu stiu cum ar trebui sa fac sa o ridic dupa...sau daca are vreo importanta perioada, stiu doar ca am la dispozitie 60 de zile sa mi duc actele pentru cm.Alta nelamurire,concediul prenatal, cele 42 sau 46 de zile le pot lua de la scoala?precum si cele de dupa, stiu ca sunt obligatorii.Indemnizatia o pot lua daca am urmat cursurile la zi a unei universitati acreditate, de 2 ani, dar am si o perioada lucrata de 6 luni.Din cate am inteles se vor cumula cele 2 perioade.Acum ca si asigurata medical nu stiu daca sunt si dupa ce nasc sau pana!Inscrierea ca si insarcinata la cnas se suprapune cu cea data de scoala, sau am inteles ca ar mai fi o varianta...ca dupa absolvire..sa inaintez actele de somaj, chiar daca nu voi indeplini o luna,insa am inteles ca trebuie sa figurez macar 20 de zile.Nu beneficiez de somaj de la locul de munca deoarece mi am dat demisia din cauza programului.Astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra, sper sa ma lamuriti.Multumesc tare mult.