avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Activitate flori67

Activitate flori67

Da, Casa de Pensii a făcut Apel.


Dapix a scris:

Trebuie sa mai lucrați pâna vi se va comunica decizia de pensionare la limită de vârstă.

Casa de pensii a depus apel, la decizia primei instanțe`?


Da, Casa de Pensii a făcut Apel.
Nr. unic (nr. format vechi) : 3400/97/2022
Data inregistrarii 28.11.2022
Data ultimei modificari: 07.09.2023
Sectie: SECTIA I-a CIVILA
Materie: Asigurări sociale
Obiect: contestaţie decizie de pensionare
Stadiu procesual: Fond

Părţi
Nume Calitate parte
BOTEZATU DANIELA Reclamant
CASA JUDEŢEANĂ DE PENSII HUNEDOARA Pârât

Şedinţe
06.06.2023
Ora estimata: 11:00
Complet: C6 LM-AS
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite acţiunea de asigurări sociale formulată de reclamantul Botezatu Daniela, în contradictoriu cu pârâtul Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara şi, în consecinţă: Anulează decizia nr. 14086/14.11.2022 privind respingerea pensie pentru limită de vârstă, emisă de pârât. Obligă pe pârât să-i emită reclamantului o decizie de pensie pentru limită de vârstă prin care să valorifice perioada 08.04.1996 - 27.07.2022 menţionată în adeverinţa nr. SRUO 740/27.07.2022 emisă de Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA, ca stagiu de cotizare realizat în condiţii speciale, prin reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani şi determinarea punctajului mediu anual cu utilizarea stagiului complet de cotizare de 25 de ani. Obligă pe pârâtă să-i plătească reclamantului suma de 1.200 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Executorie de drept. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Hunedoara. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 06 iunie 2023.
Document: Hotarâre 936/2023 06.06.2023

Am facut cerere de pensionare la Casa de Pensii a judetului Hunedoara pe legea 197/2021 care modifica si completeaza Legea pensiilor. Am primit Decizia cu respingere. Am dat in judecata casa de pensii si in prima instanta am castigat. Casa de Pensii Hunedoara trebuie sa emita o alta decizie . Hotararea Tribunalului Hunedoara este executorie dar nu este definitiva. Ca atare, casa de pensii face apel. In situatia in care Casa de pensii emite o noua decizie (in baza hotaraii Tribunalului Hunedoara) , angajatorul poate sa-mi desfaca CIM chiar daca nu am o decizie definitiva? Cum interpreteaza Codul muncii aceasta speta?
Pot formula o cerere pentru a afla stadiul cercetarilor la Politia din Deva? Mentionez ca am o mama bolnava si in varsta de 84 de ani aflata la 400 km departare de domiciliul meu si care are neovie de ajutorul meu. Multumesc!
ce este amuzant, asa cu o doza substantiala de amaraciune, este ca am primit dovada cu drept de circulatie...si cand sa o prelungesc procurorul imi raspunde ca de fapt, politia mi-a eliberat dovada fara drept de circulatie...
in calitate de martor
nu am fost audiat. am dat doar o declaratie la politie in care am explicat imprejurarile.
da si da. Dosarul am inteles ca nu a juns inca la procuror!!!!!
in 09.09.2017 mi s-a suspendat permisul de conducere. Situatia a fost urmatoarea: eu am intors pe linie continua si celalt sofer a fost in depasire pe linie continua. Prietena lui a fost izbita de airbag si i s-a spart. buza. Ea a refuzat sa mearga cu mine la spital. s-a dus cu niste prieteni taximetristi. Eu si cu celalt sofer am incheiat "un amibil" , eu dandu-i asigurarea pt. ca am csd. ca manevra de intoarcere este mai grava decat depasirea. Desi "partea vatamata", fata nu a depus plangere la politie, spitalul s-a autosesizat si amandoi ne-am ales cu doasr penal. Au trecut 4 luni de atunci si nu am mai primit nicio informatie privind dosarul penal. Cat poate dura cercetarea penala?