avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Activitate Vio09

Activitate Vio09

Răspuns la discuția Contract plata apartament
Multumesc pentru raspuns. Nu am frati si nu sunt casatorit. In acest caz nu ar trebui sa existe nici o problema ma gandesc.

raluk0207 a scris:

Va intreb ca daca la un moment dat veti avea probleme, de natura "apartamentul a fost cumparat cu banii de la mama si tata, de ce sa-l impart cu sotul?", ar trebui sa intocmiti un contract de donatie care sa ateste faptul ca banii provin dintr-o donatie facuta de parinti si ca atare imobilul este bun propriu.
In lipsa unui document care sa ateste provenienta banilor, apartamentul va fi bun comun, iar in caz de divort este supus partajului.

Buna ziua,

As dori achizitionarea unui apartament de la un dezvoltator imobiliar. In contractul de vanzare cumparare voi fi trecut eu ca propietar. Din ce am inteles in acest caz plata apartamentului trebuie facut din contul meu bancar. Eu nu detin aceasta suma de bani. Exista vreo problema juridica/fiscala daca parintii mei imi vor transfera suma de bani in contul meu si apoi eu voi transfera aceasta suma catre dezvoltator fara nici-un alt act aditional? Avand in vedere ca suntem rude grad I este nevoie ca acest transfer sa fie insotit de un document oficial pentru donatie numerar?

Va multumesc anticipat.