Bună ziua! Va rog, dacă se poate, sa ma lămuriți cu o situație în privința legii telemuncii nr. 241/2023. La serviciu am poziția de office assistant și intra în atribuția mea sa deschid ușa când cineva suna. Am 2 copii, sub 6 ani și superiorul meu nu vrea sa îmi acorde 1 zi pe săptămână de telemunca pe motivul ca trebuie sa deschid ușa când cineva suna (se întâmplă de maxim 3-4 ori pe zi sa sune cineva și mereu este curierul). Pe lângă aceasta situație, la birou am semnat cu toții un act adițional de telemunca pe care l-am semnat și nu l-am mai primit înapoi, deși ceilalți colegi l-au primit. Am întrebat managerul firmei dacă se aplica și pentru mine acest act adițional și a zis: "Desigur, 1-2 zile pe săptămână poți sa îți iei, vorbește cu superiorul tău". Și superiorul meu tot nu vrea sa îmi acorde posibilitatea de telemunca. As vrea doar sa știu dacă superiorul meu are dreptate sau nu și ce pot face în aceasta privința.
Va mulțumesc!
Buna ziua! As vrea sa fiu sigura ca am inteles corect: Pentru concediu de maternitate (mai exact prenatal), din data intrarii in concediu si pana in ziua in care voi naste, plata concediului va fi 85% din salariul brut sau din net?