avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Activitate Mituletu Lavinia

Activitate Mituletu Lavinia

Discuție Grupa
Un telegrafist care a lucrat in telegraful central al postei beneficiaza de grupa?
Discuție Pensie
Daca am 44, 6 ani de munca , 59 ani si 2 luni, nascut 11.11.1958, barbat, legea spune ca ma pot pensiona indiferent de varsta.Este adevarat?
In anexa nr.2, pct. 210, liniuta 4 din ord 50/1990 cu adaugirile la 31.08.1994 rezulta ca meseria de telegrafist se incadreaza in grupa a II a de munca. Unde pot gasi si daca este adevarat. In cartea de munca nu este specificat nimic , am fost retribuita ca personal operativ si platita conform clasa 11 gr.3, la fel ca un telegrafist care lucra in telegraful central al Postei Ronane. Am lucrat la o uzina unde era sediul centralei ce cuprindea 23 de fabrici din toata tara. Am avut birou special de telex , lucram in 2 ture, toata corespondenta trecea prin aparatele noastre de telex, masurarea zgomotului la acea vreme era de 110 decibeli, normal fiind 80 decibeli si de 10 ani m-am ales cu hipoacuzie bilaterala. Am lucrat telegrafist 01.10.1978-01.09.1996.. Cui sa ma adresez pentru a beneficia de grupa a II a? In cadrul arhivei nu exista documente de masurarea zgomotului din aceea vreme, in dosarul de personal nu exista nici un document care sa ateste grupa a II a. Ce ramane de facut, numai sa merg in instanta si sa obtin proba cu martori si actele medicale cu pierderea auzului la 49 ani? Au beneficiat telegrafistii din Posta Romana de grupa a II a?
Discuție Pensie
Sunt nascut in 11.11.1958. Am ani de vechime neintrerupta 40 ,dupa ce am scazut armata 1 an si 4 luni si am 23 de ani de grupa a II-a. Deci 40+ 5= 45 ani . Pot iesi la pensie anticipat la 59 ani si 2 luni? Multumesc!
Răspuns la discuția Pensie
Am lucrat telegrafist intre 01.10.1978-01.09.1996 la Electroputere Craiova intr-un birou unde functionau 3 aparate telex. La vremea aceea masuratorile de zgomot erau 110 decibeli si un om poate suporta pana la 60 decibeli. Toata corespondenta uzinei si a centralei CIMAE care avea sediul la noi in Craiova trecea prin mainile noastre. Distrugandu-se uzina toate actele au fost aruncate negasind niciunde un buletin de masurarea zgomotului din aceea vreme. In cartea de munca nu se specifica nimic de grupa si eram retribuiti ca si telegrafistii din Telegraful central al postei romane. Era birou special de telex, stateam 100% din program in zgomot, se transmiteau peste 150 de telexuri de persoana si eram 5 salariate in 2 schimburi. Pot deschide actiune in instanta si proba cu martori? Multumesc mult!

POPA GHEORGHE a scris:

Nu precizati perioada de timp la care va referiti pentru a putea nominaliza actele normative care trebuiau/ trebuie avute in vedere si la modul practiv de acordare a grupelor de munca.
In functie de firma angajatoare, locul de munca/ postul de lucru in cadrul firmei respective, etc. exista cazuri in care meseria de telegrafist putea/ poate fi incadrata in grupa de munca.

Discuție Pensie
Meseria de telegratist in ce grupa se incadreaza?