avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate virus

Activitate virus

salutare
am si eu nevoie de niste informatii
in urma unui accident de masina facut de un sofer minor, si deci fara carnet de conducere, desi masina cu care a facut accidentul are RCA, societatea de asigurari nu plateste nimic pagubitilor.
intrebare: actionarea in judecata a soferului si respectiv a tutorelui lui legal (in speta parintii) ii va obliga pe acestia la despagubirea pagubitilor pt pagubele produse?se poate cere plata integrala a masinii in cazul in care aceasta se apropie de valoare reala a masinii? actionarea in justitie pe cale civila ii va afecta minorului dosarul penal si in ce fel? nu este cumva mai bine pt parintii minorului sa cada la invoiala cu pagubitii fara a se ajunge la proces?
cazul este putin mai dificil, in accindent fiind implicate mai multe masini avariate(in total 5, inclusiv cea condusa de soferul minor).masinile avariate erau toate parcate si deci nu sunt victime, ci doar pagube materiale.3 dintre ele au avarii usoare pentru care cel mai probabil se va ajunge la o rezolvare pe cale amiabila intre parti.problema este ca cea de-a 4 masina este avariata foarte grav, pagubele ajungand probabil undeva aproape de valoarea masinii (cateva sute de milioane) iar partile s-ar putea sa nu ajunga la un consens(evaluarea masinii va fi gata in cateva zile),masina nu are CASCO.in cazul in care nu se va ajunge la un consens care vor fi urmatorii pasi care trebuiesc facuti?
este necesar ca pagubitul sa se constituie la politie parte civila in dosaul penal al minorului si numai dupa aceea sase ia legatura cu un avocat pt a-l da in judecata(care este procedura legala)?
se poate cere in instanta si alte daune decat cele referitoare la costul reparatiilor? ex plata salariului pentru o anumita perioada timp (pagubitul lucreaza in strainatate si din acest motiv isi va amana plecarea cu cateva luni)-totul cu acte doveditoare sau alte beneficii datorita nefolosirii autoturismului.
cam cat va dura un astfel de proces?
are vreo influenta intervalul de timp care va trece din momentul accidentului si pana se va constitui parte civila (dupa aflarea evaluarii pagubelor) in dosarul penal la politie?In ce fel il va ajuta pe minor intelegerea pe cale amiabila intre parti?
de cam cate termene va fi nevoie de solutionarea cazului si care este interval de timp intre doua termene?
multumesc anticipat pentru opiniile si sfaturile dumneavoastra