avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Activitate Maryus-dora

Activitate Maryus-dora

Răspuns la discuția Amenda penala
Scuze nu înțeleg în deajuns deci trebuie sa mă înscriu din nou la școală pentru redobândire și dau examen pentru fiecare categorie în parte sau pot da un singur examen ?

CABINET DE AVOCAT BARBULESCU ION-SEBASTIAN a scris:

Buna seara,
Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.
Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, a expirat sau a fost revocată.
Astfel nu mai trebuie sa faceti scoala de soferi dar va trebuie depusa documentatia dosarului si va puteti inscrie la examen.
NU UITATI INAINTE DE ACEASTA SA DEPUNETI ACTIUNE DE REABILITARE LA INSTANTA

Succes!

Discuție Amenda penala
În urma cu 9 ani în urma unui proces am primit o amenda cu suspendare de 10.000 Ron la regimul circulației și pentru aceasta amenda organele de la circulație mi-au anulat permisul de conducere chiar și perforandu-l în fata mea spunandu-mi ca din cauza condamnări la amenda penala cu suspendare se anulează permisul. Spuneti-Mi va rog da se poate face ceva sa primesc permisul înapoi fără sa mai dau alte examene? Va mulțumesc!