avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate Camelia589

Activitate Camelia589

Va mulțumesc pentru răspunsul prompt. Pot invoca dreptul de retenție in fata unui posibil abuz de încredere denunțat in urma reținerii bunurilor, in cazul in care aleg sa rețin bunurile garantate pana când locatorul își îndeplinește obligați de a restitui garanția conform contractului locatarului (mie)?
Buna seara
Am stat in chirie într-un apartament timp de un an și doua luni. Am întocmit un contract de închiriere neînregistrat nicăieri. I-am plătit proprietarului garanția de 3200 de lei, lucru precizat in contract ca fiind “titlu de garanție pentru plata cheltuielilor ce cad in sarcina chiriasului și care privesc imobilul care face obiectul contractului și pe care prorietarul se obliga sa ii restituie la încetarea contractului.
Am anunțat proprietarul cu 30 de zile înainte ca voi pleca, conform contractului semnat pe un an. A zis Ok
Azi m-a sunat și mi-a spus ca nu poate pleca de la munca (muncește in Italia) și ca mai trebuie sa stau o luna, ca a vorbit ea cu un avocate in Italia și trebuia sa o anunț cu 60 de zile înainte. . I-am trimis poza contractului pr care ea nu îl mai are chiar dacă a fost semnat in 2 exemplare unul pt mine unul pt ea unde scrie clar 30 de zile. A zis ca dacă vine ea nu este plătită o săptămâna la munca și ca am fumat in casa ( in contract nu este interzis fumatul) și pentru a își recupera banii nu îmi va înapoia garanția.
La întreținere nu am restante nici la gaze, maxim 500 RON pt luna in curs cu toate ca de obicei stand singura vine 300. Deci degeaba plec fără sa plătesc ca nu îmi acoperă gaura.
Sunt genul de om care mereu din orice afacere a ieșit pe minus dar de data asta nu pot sa accept. Am fost un chiriaș model, ba mai mult i-am permis vizite luna de luna sa verifice ca e totul Ok, am reparat prin casa, i-am plătit pana și factura de telefon ca m-a rugat sa o plătesc eu ca ea e plecată și familia ei poate doar sa colecteze și sa verifice nu sa ii și plătească telefonul. Am plătit și fondul de rulment am scării pt ea. Nu ma așteptam sa nu îmi dea garanția tocmai pt ca am fost atat de draguta cu ea.
Mai mult, eu am plătit pana pe data de 8 și ea îmi zice sa evacuez de pe 1, as vrea banii inapoi pe săptămâna care nu stau.
Vreau sa il iau bunuri care sa acopere prejudiciul meu, am și facturile la ele, și i le voi înapoia când îmi va da garanția inapoi. Nu avem proces verbal de inventariere nici in contract nu sunt trecute. Ce risc?
Mulțumesc!