Buna ziua! Dupa o asteptare indelunga, am primit in sfarsit sentinta:
Ora estimata: 09:00
Complet: C4P
Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei
Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. 1, 4 şi 10 Cod procedură penală raportat la art. 83 Cod penal, stabileşte pedeapsa de 1 an şi 1 lună închisoare în sarcina inculpatului XXXX, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, prevăzut de art. 336 alin. 1 Cod penal (faptă săvârşită la data de 10.08.2017). În baza art. 83 alin. 1 Cod penal, amână aplicarea pedepsei de 1 an şi 1 lună închisoare, pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, conform art. 84 alin. 1 Cod penal. În baza art. 85 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Timiş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 85 alin. 2 lit. b Cod penal, impune inculpatului să execute obligaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 40 zile la una dintre următoarele două instituţii: Inspectoratul ?colar Jude?ean Timiş sau Primăria Mun. Timişoara, în conformitate cu dispoziţiile art. 51 şi 52 din Legea 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. În temeiul art. 85 alin. 2 lit. g C.pen., impune inculpatului obligaţia de a nu conduce, pe durata termenului de supraveghere, vehicule pentru conducerea cărora pe drumurile publice este necesar permisul de conducere de categoria B. În temeiul art. 85 alin. 2 lit. c Cod penal, impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Timi?. În baza art. 86 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Timiş. În baza art. 404 alin. 3 Cod procedură penală, rap. la art. 88 Cod penal atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi a obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege ori săvârşeşte o nouă infracţiune intenţionată, instanţa revocă amânarea şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei în regim de detenţie. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 500 lei reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat în cursul urmăririi penale, iar suma de 200 lei reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat în cursul procedurii de cameră preliminară şi judecată. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 05.02.2019.
Document: Hotarâre 376/2019 05.02.2019
Va rog frumos sa-mi spuneti...cand primesc carnetul inapoi :) Dupa cum spuneam...ma aflu in strainatate si am mare nevoie de el...
Multumesc anticipat!
LATER EDIT: se pare ca peste 2 ani il redobandesc...buna treaba, 3 ani si jumatate fara permis pt NIMIC, la urma urmei...
Doamna draga, din cate ati spus, aveti copii mici . Nu-l lasati pe "securist" sa le distruga copilaria (au voie sa faca cata galagie vor, in afara orelor de liniste) . Daca sunteti din Timisoara , pot sa va ajut personal, va promit ca nu va va mai deranja niciodata.
Multumesc pt raspuns, domnule Patrascu! Avocat mi-am angajat de la bun inceput , m-a insotit si la audiere. Sunt constient ca se anuleaza permisul. Intrebarea mea este : ce pot face sa conduc legal in Austria? Daca conduc fara a avea permisul la mine si ma opreste politia si verifica in baza de date, apare permisul ca si suspendat? Mai bine nu predam permisul...le spuneam ca nu-l am la mine.
Concret: as vrea sa practic "UBER" in weekend...de aia am nevoie de permis.
Din cate am aflat de la un domn politist de la rutiera, pot fara probleme sa urmez scoala de soferi in Austria - m-as bucura sa-mi confirmati spusele-i :)
M-as bucura sa primesc sfaturi in urmatoarea chestiune:
In august 2017 am condus sub influenta bauturilor alcoolice, rezultatul fiind de 0.76 in aerul expirat, 1.5 in sange (am colaborat, mi-am asumat, regret) . S-a dispus inceperea urmaririi penale, acum 2 saptamani fiind chemat la audiere.
Domnul subcms. mi-a dat de inteles ca, mergand pe procedura simplificata, totul se va termina destul de repede (sanse la o amenda penala stiu ca n-am, dar macar nu primesc o pedeapsa cu executare, neavand antecedente) .
Intre timp, m-am mutat in alta tara (Austria) , si as avea nevoie de permis aici.
Pot cumva redobandi permisul inainte de termen, cu angajamentul de a nu conduce pe teritoriul tarii? (daca as face-o, as face puscarie, oricum)
In cazul in care nu este posibil, am inteles ca pot dobandi permisul aici (facand scoala de soferi).
Va rog, sfatuiti-ma cum ar fi mai bine sa procedez.