avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate Anca1704

Activitate Anca1704

Buna ziua,

Ma intereseaza daca venitul realizat in Marea Britanie se cumuleaza cu venitul din Romania, in momentul in care se calculeaza cei 85% ce revin mamei pentru indemnizatia copilului.

Situatia concreta este urmatoarea: lucrez in Romania cu un salariu net de 2500 de lei, dar am si contract de munca in Marea Britanie (in paralel), companie pentru care lucrez online, din Romania si de unde primesc un venit net lunar de 600 de lire.
In situatia in care nasc in Mai 2018, la calcularea indemnizatiei se vor lua in calcul 85% din media ambelor venituri? Precizez ca aceasta situatie (cu venitul din ambele parti concomitent) are loc din Decembrie 2017. Inainte de Decembrie 2017 am lucrat doar la jobul din Romania unde am venitul de 2500 de lei.

Din cunostintele mele, indemnizatia se calculeaza din veniturile realizate in ultimele 12 luni inainte de data nasterii copilului. Prin urmare, daca veniturile mele din Mai pana in Noiembrie inclusiv (6 luni) au fost de 2500 lei net / luna, iar apoi din Decembrie si pana in Mai (6 luni) au fost de aproximativ 6000 de lei/luna, ar trebui sa primesc o indemnizatie de 85% * 4250 lei (aceasta fiind media veniturilor mele din ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului) => 3612 lei.

Este corect?

Astept cu mare interes un raspuns din partea unui consilier juridic.

P.S.: Situatiile pe care le-am mai gasit pe forum erau cu privire la cateva luni lucrate intr-o tara UE si apoi alte luni lucrate in Romania. Nu sunt convinsa ca se aplica aceeasi legislatie, de aceea as vrea o confirmare/infirmare.

Multumesc anticipat,
Anca