Bun,deci nu poate fi vorba de mostenire.
Se poate lua legatura cu un avocat doar din acelas judet, unde este terenul sau domiciliul meu, sau nu conteaza?
Multumesc.
Buna ziua,
Bunicii mei (defuncti), sora bunicului (traieste)si fratele bunicului (traieste) au mostenit un teren intravilan, fiecare detinea o treime. Sora bunicului a cedat partea ei fratelui ei (cel care traieste).
Deci pana in prezent ar fi ca tatal meu are o treime(dupa moartea parintilor lui,bunicii mei) si fratele bunicului meu are 2 treimi. Mai departe fratele bunicului meu a cedat partea sa de 2 treimi ficei sale( matusa mea).
Ca urmare matusa mea vrea sa imi dea mie partea ei de 2 treimi iar tatal meu la fel vrea sa imi dea partea lui de o treime. Mentionez ca eu am 2 frati cu care ne-am inteles ca sa imi revina mie acel teren.
Intrebari: Care ar fi primul pas pentru a face rost de actele necesare (mostenire/donatie)? *Mentionez ca nici unul dintre ei nu are un document de proprietar sau act de mostenire(doar din vorba in vorba).
As putea gasi ceva informatii/acte despre acel teren la vreun oficiu de la primarie si unde? (as putea sa cred ca terenul il detine inca strabunicii, vorbesc in acte).
Scop: Aducere terenului la zi: carte funciara, intabulare, drept de proprietar.
Multumesc anticipat. O zi faina.