Buna ziua,
Tatalui meu, avand varsta de 60 ani, incadrat ca pensionar pe caz de boala cu gradul III de invaliditate, i s-a solicitat rambursarea integrala a pensiei aferente anului 2015 pe motiv ca a fost angajat cu norma intreaga 8 ore/zi pe intreaga perioada a anului respectiv. Mentionez faptul ca a fost angajat al Ministerului de Interne inainte de pensionare. Precizez faptul ca nu s-a primit pana in prezent nicio decizie definitiva de pensionare de limita de varsta. Avand in vedere faptul ca a fost angajat al Ministerului de Interne inainte de pensionarea pe caz de boala pe o perioada aproximativa de 13 ani, la ce varsta urmeaza sa fie incadrat ca pensionat pentru limita de varsta? Pe respectiva decizie este mentionat faptul ca exista un termen de 15 zile pentru a fi contestata aceasta hotarare in instanta. Mentionez faptul ca in momentul angajarii, tatalui meu i s-a solicitat decizia de pensionare, deci angajatorul stia ca el are dreptul legal la doar 4 ore de munca zilnica, dar totusi a fost incadrat la norma intreaga. Intrebarea mea este daca aceasta decizie poate fi anulata pe cale legala sau daca exista un anume termen dupa care fapta se prescrie, avand in vedere ca de la finele anului 2015 si pana in prezent au trecut mai bine de 2 ani? Se poate face ceva sau decizia trebuie luata ca atare?
Multumesc anticipat pentru raspuns.