avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate Adrianchisnicolae

Activitate Adrianchisnicolae

Buna seara. De curand a murit socrul meu și el nu a platit niciodată impozitele pe casa si terenuri agricole. Am fost la primărie sa intreb si in prima fază au zis ca e de plata 9500 lei. Între timp am aflat ca pe o parte din pământuri a plătit un frate al lui in baza unui act de proprietate anulat. Deci ei au făcut un fel de dubla impunere. Am fost din nou la primărie și au recalculat suma fiind de 2500 lei. Dupa unele discutii cu avocati si contabili inclusiv din cadrul altor primarii m-au indrumat sa solicit printr-o cerere la primarie plata doar pe ultimii 5 ani a impozitelor deoarece intra prescrierea in cazul datoriilor mai vechi. Am fost si am dus respectiva cerere si doamna de acolo a zis ca nu se poate asa ceva si ca trbuie sa platesc suma pe care mi-a spus-o ea înainte. Mentionez ca nu a existat de-a lungul timpului vreo decizie de impunere cu titlu executoriu legata de plata impozitelor cu toate ca primaria ar putut cere in instanta creanțelor respective. Omul avea pensie și se putea face oprire.
Va mulțumesc și aștept sfaturi.