Buna ziu ma numesc vitalie am 25 de ani cu doi ani in urma am pelacat in Germania deami face un viitor. miam gaset un job nu ideal dar imi cistigam bucata de pine si puneam un ban pentrun scop lucram legal cu contract de munca la o firma de curierat lucram 12 ore pe zi imi plateam datoriile fata de stat si ce era nevoie dupa jumate de an de lucru am fost chemat la politie precum eram suspect savirsiri unui acidend si ca precum am fugit de la fata locului , mam prezentat la politie cun traducator oferit de la lucru mia dat intrebari mia fotografiat si masina si iam dat date de gps in care dupa toata expertiza facut de ei si plus datele gps au confirmat faptu cela ca am fost acolo la ora care ziceau dar am fost doarin trecere , au confirmat ca nu mam oprit sau mam intors in locul cela si caam palit masina ,asa miau dat drumul sa plec si sami vad de lucru si de viata . dupa un an imi vine scrisoare acasa precum sunt pe data cutare a fost judecata in care eu nu mam prezentat si nici nu am prit macar o simpla scrisoare sa ma anute ca se incepe judecata pe cazu in care sunt suspect si dea pute sa ma apar sami iau un avocat asa au luat o hotarire deami suspenta permisul de conducere de si dea plati cheltuielile judecatoresti si daunele morale ale invinutorului , si dupa inca o saptamina imi mai vine o scrisoare acasa ca pe data cutare sa ma duc sa predau permisul de condure si canu mai am dreptul dea conduce pe tereitorul federal german si dupa ina o saptamina imi vine ica o scrisoare ultima precut iarasi ma anunta ca in termen de 2 saptamini dac nu achit daunele morale si cheltuielile judecatoreesti voi fi lispit de libertate in care se va calcula ce suma amd de tat la zile de inchisoare asa ca am inceput sami caut avocat de la lucru mi sa refuzat orice ajutor mau cooncetiat am ramas fara bai si cu chiria inca jumate luna asa mam pus sami caut avotcat germana no vorbeam bine dar cunoaste rusa si engleza la nivel ce mai faci si cum sa ajung la metro avocati cari gasem vorbitori de limba romana imi cearu pentru consultatie o suma in care numio permiteam am si apelat la ambasada incare nu puteam da de cineva acolo sa ma asculte si sa ma ajute , vreau doar sa stiu daca pot face de aici ceva pentru ca sa ma rentorc inapoi sa nu stau la rece pentru ceia ce nu am facut