avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate Cris_pop

Activitate Cris_pop

Multumesc pentru raspuns.
Se pare ca tot ce a ramas este sa astept ca angajatorul sa-mi achite sumele restante, deoarece ITM-ul il poate amenda, dar nu-l poate obliga sa ma plateasca.
In OUG 158/2005 privind plata concediilor medicale, nu mai apare obligativitatea angajatorului de plata a concediului medical si sanctiunea pentru neplata?
Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Angajatorul refuza sa-mi achite salariul net complet de pe statul de plata din luna februarie, precum si diferenta din CAS retinut pe luna ianuarie.
Sunt pe risc maternal de la sfarsitul lunii decembrie. Azi am fost anuntata ca mi s-a virat aceeasi suma ca si in luna ianuarie. Cand am sunat sa clarific situatia si sa aduc la cunostinta ca legea s-a modificat, mi s-a spus ca diferenta mi-o voi primi in momentul in care isi va vedea banii in cont, ca legea nu-l obliga sa-mi achite mai repede.

Ce se poate face in acest caz? Este vreun articol in lege care sa-l oblige sa-mi achite suma restanta mai repede?
Din 1 martie am intrat pe prenatal, cred ca o sa am aceeasi discutie in fiecare luna, deja fiind informata de angajator ca acei bani ii primesc de la stat, nu de la el....stau cu stres luna de luna, am obosit !
Va multumesc anticipat pentru un sfat.
O seara buna!
Va multumesc pentru raspunsuri si amabilitate. O seara frumoasa.
Buna seara. Pe stagiul de cotizare pe care l-am scos imi arata modificarea salariului brut pe decembrie.
Contabila a spus ca a calculat corect statul de plata si e normal sa se modifice brutul ca procent de 75% din media ultimelor 6 luni de cotizare.
Pe stagiul de cotizare am urmatoarele valori :
Baza de calcul 3408 lei
Venit realizat 3043 lei
Cuantum prestatii asig soc. 365 lei
Nr.zile.lucrate in cond.norm 12 zile
Nr.zile prestatii asig.soc.normale 6 zile

Sper sa fie corect calculat.
Multumesc.
Multumesc !!
Buna ziua.
Din cate stiu, exista un singur stat de plata. Noua angajata mi-a citit de pe el Brutul 3710 si netul 2770 lei.
Ce se poate face in acest caz? Inca nu am ajuns pe la firma sa semnez statul de plata.
Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, se modifica salariul brut in functie de concediul de risc maternal? Intreb deoarece am observat ca mi s-a modificat brutul de pe statul de plata din luna decembrie, iar eu nu am semnat nici un act de modificare salariala.
Cazul meu :
Salarii brute : iunie 1700, iulie 1700, august 1700, sept 4565, oct 4565, nov 4565 lei.
In luna decembrie am lucrat normal in perioada 2-19 , iar din 20 dec am intrat in concediu de risc maternal.
Pe statul de plata am observat ca pe luna decembrie salariul brut este 3710 lei (In loc de 4565 lei), si nu stiu de ce este mai mic.
Pentru perioada e risc mi-au fost virati 588 lei.
Multumesc anticipat pt.raspuns.