avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Activitate Liviu131

Activitate Liviu131

Am nevoie de cateva pareri legate de o situatie si poate cineva cunoaste mai bine realitatea din sistem.

Am inchiriat un apartament printr-o agentie condusa de un cuplu cu o atitudine de „smecheri” din anii ’90, fara sa mi se spuna ca unitatea este construita ilegal. Blocul are aproximativ 50 de unitati, dintre care 6 sunt ilegale – intabulate ca parcare sau terasa, peste care s-au ridicat ziduri si s-a pus parchet. Dintre acestea, 4 sunt spatii comerciale, inclusiv un cabinet stomatologic. Toate folosesc utilitati improvizate (curent de santier, gaz tras ilegal), iar facturile erau emise prin firme intermediare, conduse de cetateni straini, evident pentru a ocoli orice responsabilitate. Blocul a fost construit intr-o zona centrala a Bucurestiului acum vreo 15 ani.

Proprietarii sunt si ei cetateni straini si mi-au cerut sa platesc chiria prin Revolut. Am avut discutii cu unul dintre ei la inceput, cand parea ok. Nu am nicio indoiala ca niciun ban sau contract din acest sistem nu este declarat, iar ceilalti chiriasi – persoane fizice sau firme – probabil procedeaza la fel.

Dupa ce am plecat, am cerut returnarea garantiei si a comisionului. Cum proprietarii sunt de negasit, am trimis notificarile catre agentie, care aremacar un sediu – desi este doar o firma de apartament. Din pacate, discutiile cu agentia au fost inutile; raspunsurile lor, ca sa le spun pe scurt, par desprinse din ghetourile anilor '90 si am simtit de la ei o atitudine de genul: "tu ne poti cere oricat, noi oricum nu avem".

In lipsa altor optiuni, urmeaza sa depun plangere la Parchetul Sector 3 impotriva agentiei si a asa-zisului proprietar pentru inselaciune, fals in inscrisuri si abuz de incredere. Am motive serioase sa suspectez si evaziune fiscala, avand in vedere ca proprietarii probabil incaseaza 4.000-5.000 de euro lunar, bani nedeclarati.

Intrebarea mea este: credeti ca aceasta suma ar fi suficienta pentru a atrage interesul procurorilor? Cat despre faptul ca am fost inselat sa locuiesc intr-un apartament ilegal, ma indoiesc ca acest aspect va cantari prea mult. In plus, exista problema ca proprietarii sunt straini si greu de localizat, iar agentii – dupa situatia lor financiara de pe listafirme si aspectul general (dinti lipsa, haine spalate de cine stie cate ori, o cazatura de masina) – par complet insolvabili (saraci lipiti in termeni plastici).

Am dosarul cu probe si toate cele aproape gata, dar totusi, are rost sa trimit plangera?
Multumesc pentru raspuns.

Defapt am inregistrat auto la primarie in ianuarie (05 - 01 - 2018) si credeam ca o sa ma oblige sa platesc atunci impozitul pentru tot anul 2018. (primaria vanzatorului a pus stampila in 2017, iar primaria mea in 2018).

Oricum, inteleg ca pentru cei de la inmatriculari e suficient sa vada toate vizele/stampilele pe contract.

Multumesc din nou pentru raspuns.
Multumesc !
Buna ziua,

Am cumparat un auto in luna decembrie 2017 cu impoztul platit pe anul respectiv, dar vehiculul se va inmatricula in feb 2018 conform programarii.

Trebuie platit impozitul pentru 2018 inaintea inmatricularii? Se poate inmatricula fara plata impozitului in aceste conditii?

Am inscris masina la primarie, iar acum contractul de vanzare/cumparare are toate stamplilele insa suspectez ca functionarul a uitat sa ma puna sa platesc pe loc impozitul pe 2018, iar la cateva zile am primit instiintare de la primarie pentru plata impozitului (impreuna cu alte impozite, masina este pe persoana juridica)

Planuiam sa platesc taxele la finalul lunii martie.

Stie cineva daca cei de la inmatriculari imi vor cere dovada platii impozitului sau pot refuza inmatricularea? De la momentul luarii in evidenta la primarie (5 ian) pana la data inmatricularii (14 feb) vor trece mai mult de 30 de zile, are importanta?

Va multumesc.