avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Activitate chrisv

Activitate chrisv

Buna ziua, avem un brand inregistrat(marca verbala pe clasa 9 si 35 )cu succes la OSIM si cu protectie din data de 15.01.2018.
Joi 28.11.2019 am fost contactat pe una din adresele noastre de o firma de avocatura din Italia repezentand un client care are inregistrat la nivel european( singura clasa comuna fiind 35) din 2012 un logo care contine cuvantul inregistrat de noi si ne obliga ca in 15 zile sa renuntam la orice aparitie a brandului, inclusiv sa schimbam numele firmei care contine acest cuvant, in caz contrar vor lua actiuni legele impotriva firmei.
Noua ni se pare putin abuziv mai ales ca pe ambele branduri este specificat exact ce produse se vand sub brand si sunt produse diferite complet. Cei de la osim spun ca atata timp cat nu au formulat nici obiectie inainte sa se inregistreze brandul suntem protejati.
Firma aceea de avocatura sustine ducem in eroare clientii, dar firma respectiva nu are prezenta in romania.
Dar ar trebui sa le dam un raspuns. Ce ar credeti ca ar trebui sa facem?
Buna ziua,

1.Vindem produse pe o platforma tip marketplace, unde la recomandarea firmei detinatoare de platforma, pentru a impedica folosirea produselor urcate de catre noi, ni s-a recomandat inregistrarea marcii noastre verbale la OSIM, si că din momentul in care primim confirmarea cererii putem deja opri ceilalti vendori sa se asocieze la produsele noastre.
S-a depus cerere de inregistare marca si s-a primit o notificare de constituire depozit cu iregularitati cerere marca( iregularitatea fiind neachitarea taxei de examinare, dar avand termen 5.04.2018), documentul fiind valid pana la acea data.
Starea legala a cererii este acum : Stare legala: In asteptare opozitie / observatii.
Proprietarul platformei(prin reprezentat) a spus că deocamdata ar fi de ajuns, dar unul din vendori(firme) a cerut dovada inregistrarii(trimisa deja catre platforma). Daca trimitem fie notificarea primita sau documentul cu starea cererii, reprezinta un document legal prin care firma respectiva este obligata sa isi retraga oferta de pe produsele noastre? Cum spune reprezenantul platformei?

2. Teoretic, reusim cu succes sa inregistram marca. Sa o numim MARCA generalist.
Firma noastra se numeste MARCA inca un cuvant SRL. Problema este, noi fuctionand in general online, domeniul marca.ro , nu este valabil, fiind un domeniu achitionat intrecut de alta firma, dar nefolosit. Am gasit pentru internet conditiile intro alta intreabre, ar exista 3 lucruri pe care cererea sa le indeplineasca pentru prelure, la contactul rotdl.
Conditiile ar fi acestea din ce am inteles:
a. Applicable Disputes. You are required to submit to a mandatory administrative proceeding in the event that a third party (a “complainant”) asserts to the applicable Provider, in compliance with the Rules of Procedure, that
(i) your domain name is identical or confusingly similar to a trademark or service mark in which the complainant has rights; and
(ii) you have no rights or legitimate interests in respect of the domain name; and
(iii) your domain name has been registered and is being used in bad faith.
In the administrative proceeding, the complainant must prove that each of these three elements are present.
- Numele marcii ar fi identic cu cel al domeniului
- Marca noastra ar fi inregistrata si pe clasa 35, teoretic s-ar incadra si la punctul
- Punctul 3, nu se aplica, din cauza ca MARCA.ro nu este folosit.