avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate Lidia Neamtu

Activitate Lidia Neamtu

Buna ziua,

Știu ca legislația româna nu este ca cea franțuzească, dar as vrea sfatul D-voastră din ce pot sa spun sau nu la proces. Sper sa reușesc sa am un avocat bun acolo, dar timpul este scurt.

Ce s-a întâmplat?

Pe 10 Noiembrie am fost la o petrecere unde am băut foarte mult. Ma dusesem (Oltenia) cu bicicleta. Pe la 4 dimineața am vrut sa ma întorc acasă tit cu bicicleta. Doar ca prietenul meu nu m-a lăsat. Am început sa strig la el, poate prea tare pt ca oamenii din bloc au chemat poliția.
Care m-a încătușat si m-a băgat in mașina. Am început sa devin violenta, vroiam sa scap cu orice preț din mașina. Deci am început sa ma zbat in toate părțile. Erau doi polițiștii in fata si doi in spate cu mine. Mi-au spus ca mergem la "spital"; de fapt era o camera de spital intr-o secție de poliție. După, m-au dus la una din Secțiile lor (au posturi de poliție la fiecare 2,3 cartiere) si m-au băgat intr-o celula sa dorm pana dimineața.

Dimineața, am fost la secția centrală si mi s-a spus ca domnii polițiști au făcut plângere pt vătămarea corporală pe care le-am cauzat-o. Ei 4 si eu 1

M-au ținut acolo 36 de ore in total. Am avut o avocata de oficiu care nu m-a îndrumat clar. După, am văzut ca i-l lingea pe pantofi pe cel care se ocupa de cașul meu. Ca si cum ea este chemată mereu la Chiuești de genul acesta.

In aceste 36 de ore judecătorul (prin tel) a cerut sa facem o confruntare cu polițiștii maltratați :)
S-a citit declarația formala pe care au făcut-o ei si eu aveam dreptul sa rectific sau spune-am ca nu-minamintesc de un anumit fapt. Cum de exemplu ca le-am arătat degetul mijlociu. Le-am zis Nu îmi aduc aminte de asta, si ca nu cred ca am făcut așa ceva. Dar eu știu ca e foarte posibil sa i-l fi arătat.

Ce trebuie sa mai știți D-voastră este faptul ca in Franța este normal sa te bage o noapte in pușcărie dacă te găsesc băut pe strada. Te lasă o noapte sa dormi acolo, sa te trezești din beție si Dup-aia îți dau drumul. Asta am aflat-o după ce am ieșit.

La nici un moment acești polițiști nu mi-au spus nimic de acest gen: stai liniștita, dormi asta seara la noi sau intr-o celula, si mâine ești liberă!

După acel 10 Noiembrie, nu m-am mai atins deloc de băuturile alcoolice. Dar absolut deloc.

As vrea sa știu dacă este util sa aduc martori sau analize pt a demonstra acest lucru. Sa zic ca a fost o buna învățătura de minte si sa ma lase sa liberă.

Mai este si faptul ca tocmai, nu m-au pus in cunoștiință cu statul decât o noapte pt dezalcoolizare. Si asta mi se pare totuși grav, pt ca poate nu as fi devenit atât de violenta.

D-voastră ce părere aveți?

Mulțumesc mult