In ultimii doi ani in calitate de tanar fermier am inscris la primarie 15 contracte de arenda (in toate aceste contracte proprietarii nu au dezbatut succesiunea fiind in coproprietate, o situatie foarte des intalnita in zona, sau avand cumparate terenuri pe baza unei chitante de mana sau chiar schimburi de terenuri fara acte legale)
Stipulez faptul ca am inteles ca un contract de arenda trebuie facut cu proprietarul sau cu mostenitorii legali in baza unei succesiuni dar am fost obligat de situatie sa le inregistrez astfel.
Problema a aparut anul acesta cand datorita faptului ca am infiintat un PFA am mers sa anulez contractele si sa inregistrez altele m-am lovit de un nu categoric ca nu voi putea sa inregistrez contractele pana cand nu voi face dovada scrisa ca am luat legatura cu fiecare mostenitor ,fiecare sa dea declaratii in care sa se stipuleze ca nu are pretentii materiale asupra terenului arendat , un lucru imposibil deoarece in cele mai multe cazuri sunt multi mostenitori ( fii, veri,nepoti si chiar stranepoti) imprastiati in lumea intreaga, in cazul terenurilor vandute sau schimbate fara acte e mai dificil.
Intrebarea este ce pot face in situatia aceasta?