Buna ziua!
Am si eu o intrebare in legatura cu ajutorul de deces acordat in baza CCM.
Un angajat al firmei a decedat in luna ianuarie 2008, in luna februarie s-a acordat ajutorul de deces suportat din CAS.
Zilele acestea (noiembrie2008) sotia a depus o cerere la firma prin care solicita doua salarii brute ajutor de deces , in baza CCM.
Intrebarea mea este, daca firma e obligata sa plateasca acet ajutor, dupa 10 luni de la moartea angajatului.
Va multumesc pentru ajutor!
Buna ziua! Va cer ajutorul in urmatoarea problema:
O Asociatie crestina (nu suntem Asociatie religioasa, neavand numarul de membrii necesar pt. aceasta forma de Asociatie) are in patrimoniu o cladire, care serveste ca sediu, aici isi desfasoara activitatea. Anul acesta s-a majorat cota de impozit pe cladiri de la 1% la 6%, pentru ca in ultimii trei ani nu s-a reevaluat cladirea. Cei de la serviciul impozite sustin ca, evaluarea trebuie efectuata obligatoriu de un expert, altfel nu se ia in considerare noua valoare a cladirii si se plateste impozitul la cota de 6%, suma care e prea mare pentru o Asociatie non profit, care nu desfasoara activitati economice. Intrebarile mele sunt:- nu exista cumva o posibilitate de a plati impozitul de 1% in continuare, fiind Asociatie non profit;- este obligatoriu ca reevaluarea sa se faca de un expert (care la randul lui trebuie platit, inca o cheltuiala nedorita)? Anul trecut s-a reparat acoperisul cladirii, tinand cont de prevederile punctului 55, Titlul IX. din Normele Codului fiscal, aceste reparatii pot fi considerate o 'forma' a reevaluari? Avem mare nevoie de argumente dupa care sa ne putem orienta. Va multumesc mult pentru ajutor!