avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate Ronnin75

Activitate Ronnin75

Răspuns la discuția Vanzare pe OLX
Buna ziua

Reclama ca a fost înșelată primind un produs ce nu funcționa. Asa mi-a spus pe mesageria OLX. Si asa sa fi fost , am fost la ciasornicarie si l-a service-at (curatat interior).pentru a certifica functionalitatea acestuia.
Ba mai mult, in Bonul dr comanda primit este specificat clar ca se afla "in conditii perfecte de functionare" Bonul fe comanda cat si Bonul fiscal l-am inclus in colet.. Reamintesc ca este un ceas cu o vechime considerabilă.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Din relatarea dvs, imi pare ca ati procedat mai mult decat corect. dar nu va pot spune daca e cazul sa va ingrijorati, fara sa stiu care este varianta cumparatorului, ce invoca in plangere.

Discuție Vanzare pe OLX
Buna seara

Am vandut un ceas de aur de colecție de peste 70 de ani si l-am trims prin serviciul OLX de curierat Cargus cu optiunea "verificare colet". Persona l-a primit si achitat.
In aceeasi zi ma suna ca ceasul nu mai funcționează cu toate ca functiona perfect cand l-am trimis si cum am specificat si in anunt. Am rugat-o ca pe cheltuiala mea sa mearga la un ceasornicar pentru a-l verifica. A spsu ca ea nu are timp de astfel de lucruri si ca vrea banii inapoi odata cu rambursul ceasului.
Am fost de acord, cu toate ca nu ar fi trebuit sa accept din moment ce l-a verificat cand l-a preluat si achitat.
Mi l-a trimis si la verificare de fata cu agentul curierului ceasul functiona. Ca sa nu mai existe dubii m-am dus cu el la ceasornicar care l-a verificat mi-a inmanat Bonul de comanda cu specificația "este in perfecta stare de functionare" am achiatat mi-a dat bon fiscal si toate acestea le-am pus in colet si l-am retrimis.
Acum sunt amenintat cu plangere penala pentru înșelătorie conf. Art215 C penal cum ca ceasul a fost defect precum si ca i-am produs un prejudiciu nereturnandu-i suma.
Va rog sa-mi spuneți daca este corect cum am precedat si daca am motive întemeiate de a lua in serios plangerea si efectele acesteia.

Mulțumesc si astept răspunsul dumneavoastră.