avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate Amore Tm

Activitate Amore Tm

Răspuns la discuția AJUTOR! SOMATIE INTRETINERE
Iar aceasta executare silita ... se face pe imobil sau pe bunurile din casa?

Adam Grecu a scris:

Pai, doamna, ma tem ca asta scrie in somatia respectiva. Totusi, puteti merge la sediul as. prop. sa intrebati care este continutul somatiei.
Faza importanta este hotararea instantei de judecata.
Asociatia se poate adresa unui executor judecatoresc care pune in executie acea hotarare.
Cu parere de rau, informati pe proprietar si de aceasta somatie (eventual vorbiti la asociatie sa o trimta la adresa actuala a proprietarului - recomandata cu raspuns platit), dar oricum inteleg ca trebuie sa colaborati pentru stingerea debitelor, altfel exista posibilitatea sa pierdeti lucruri din casa, pana la concurenta cu debitele acumulate.
Observati ca hotararea are ceva vechime. Daca asociatia nu pune in aplicare hot. instantei, inseamna ca degeaba s-a adresat instantei.
Cam asa stau lucrurile!

Buna ziua.,,as avea si eu nevoie de niste indrumari.
In urma cu un an asociatia de proprietari ,a deshis un proces pe numele tatalui meu pt recuperarea datoriilor la intretinere. O suma de 8000 ron. Intre timp totalul datorat s-a mai stins..Datoria aceasta s-a strans in decursul a catorva ani.
Dupa cateva luni de amanari instanta a hotarat urmatoarele :

08.05.2017
Ora estimata: 08:30
Complet: C 25 Civil
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea, astfel cum a fost modificată. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 2600,74 lei reprezentând cote de întreţinere restante calculate pentru perioada februarie 2015-noiembrie 2016, suma de 1243,63 lei reprezentând penalităţi de întârziere aferente perioadei februarie 2015-octombrie 2016 şi 12 lei fond de reparaţii aferent perioadei iulie 2015-august 2015. Respinge cererea pârâtului de eşalonare a debitului ca neîntemeiată. Obligă pârâtul să plătească reclamantei cheltuieli de judecată: 870 de lei reprezentând onorariu de avocat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicarea prezentei sentinţe, care se va depune la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 08.05.2017.
Document: Hotarâre 5556/2017 08.05.2017

De atunci s-a mai platit ceva,dar datoriile in loc sa scada ,au tot crescut.( ne-a fost greu cu banii).Mentionez ca locuiesc singura in apartamentul tatalui meu, In prezent, mai sunt de achitat 4000 ron. In totalul acesta este inclus si onorariul avocatei.

Acum insa am primit iar somatie de la administratie. Aceasta se afla la posta. E pe numele tatalui ,iar el nu se afla in Bucuresti momentan,pt a o putea ridica.
Intrebarea mea la dvs este urmatoarea: Ce ar putea fi mai exact aceasta somatie? Pana nu o ridica tatal meu de la posta, nu pot stii ce contine. Hotararea data de judecator,cat timp este valabila? Care sunt pasii pana la executarea silita ?Aceasta se poate face cu un ordin executoresc? Puteti sa-mi explicati si mie mai exact,va rog,cam in ce consta aceasta hotarare judecatoreasca?
Mi-e teama sa nu se ajunga la executare silita. Va multumesc din suflet!