Cind intr-un testament exista o formulare de genul "sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ..." se poate considera ca autorul testamentului a dezmostenit-o? Daca aceasta sora a decedat intre timp, se poate considera ca prin acest testament se dezmostenesc si copiii ei? Cind o nepoata are dreptul de succesiune, acest drept vine prin faptul ca e nepoata cu cea care a facut testament - in primul rind, ca nepoata - sau ca este fiica sorei? Si o ultima intrebare, cind cineva este dezmostenit, aceasta dezmostenire curge/implica si descendentii lui? Multumesc.
Nu am de gind sa ma ocup singura. am sa caut un avocat, este logic si firesc sa ma gindesc in primul rind la dvs. - daca sinteti disponibila.
Nu vreau sa fiu insistenta, dar va rog sa imi spuneti - daca se poate - care ar fi sansele de reconstituire a proprietatii? Sint mari, mici, putin probabile, exista precedent? Ce ar trebui sa cer in instanta - ca sa fie posibil sa obtin? Eu cred ca ar fi logic sa incerc o reconstituire a proprietarului astfel incit tatal meu decedat sa devina si el proprietar al 1/2 din casa. Va rog sa ma credeti ca nu incerc sa aflu gratis lucruri si sa actionez singura. Dar, inainte de a va contacta, as dori sa inteleg daca o solutie are sanse rezonabile de reusita. Va multumesc.
"Ar putea" valora ca "inceput de dovada" - si ce se poate face pentru reconstituirea proprietatii casei ca bun comun? Ajunge aceasta dovada? Mai este nevoie de altceva? Ce fel de actiuni trebuie sa fac si unde? V-as ruga, daca se poate, sa imi dati mai multe detalii.
A 2-a sotie a tatalui meu - deci nu mama mea naturala - a lasat un testament olograf in care ii lasa lui casa si toate bunurile din casa. In testament se face mentiunea ca ei au fost impreuna o perioada de 7 ani inainte de casatorie si ca aceasta casa a fost achizitionata cu bani proveniti de la amindoi, jumatate ea, jumatate el. Dar, casa a ramas in proprietatea ei, deoarece la data achizitiei nu erau casatoriti si contractul de vinzare-cumparare s-a facut numai pe numele ei. Intre timp, ei au decedat, intii tatal meu, ulterior a 2-a lui sotie.
1. Se poate folosi informatia din testament, ca tatal meu a participat cu jumatate din bani la achizitia casei? Sau, mai tehnic, poate fi folosit testamentul in vreun fel ca act doveditor pentru faptul ca aceasta proprietate a fost a amindurora, deci bun comun, desi ei nu erau la data achizitiei casatoriti? M-ar interesa orice text/articol din orice lege care sa favorizeze/certifice o astfel de situatie.
2. In succesiunea celei de a 2-a sotii a tatalui meu, in ce fel pot sa folosesc informatiile de mai sus - legate de participarea lui la cumpararea, intretinerea si dezvoltarea acestei case, astfel incit sa pot sa beneficiez si eu - in calitate de fiica a lui - de mostenirea casei sau de o parte din aceasta casa?