avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Activitate anca_018

Activitate anca_018

Multumesc foarte mult, doamna Stingaciu.

-Apăsați butonul :) -
Cind intr-un testament exista o formulare de genul "sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ..." se poate considera ca autorul testamentului a dezmostenit-o? Daca aceasta sora a decedat intre timp, se poate considera ca prin acest testament se dezmostenesc si copiii ei? Cind o nepoata are dreptul de succesiune, acest drept vine prin faptul ca e nepoata cu cea care a facut testament - in primul rind, ca nepoata - sau ca este fiica sorei? Si o ultima intrebare, cind cineva este dezmostenit, aceasta dezmostenire curge/implica si descendentii lui? Multumesc.
Multumesc.

Nu am de gind sa ma ocup singura. am sa caut un avocat, este logic si firesc sa ma gindesc in primul rind la dvs. - daca sinteti disponibila.

Nu vreau sa fiu insistenta, dar va rog sa imi spuneti - daca se poate - care ar fi sansele de reconstituire a proprietatii? Sint mari, mici, putin probabile, exista precedent? Ce ar trebui sa cer in instanta - ca sa fie posibil sa obtin? Eu cred ca ar fi logic sa incerc o reconstituire a proprietarului astfel incit tatal meu decedat sa devina si el proprietar al 1/2 din casa. Va rog sa ma credeti ca nu incerc sa aflu gratis lucruri si sa actionez singura. Dar, inainte de a va contacta, as dori sa inteleg daca o solutie are sanse rezonabile de reusita. Va multumesc.
Multumesc.

"Ar putea" valora ca "inceput de dovada" - si ce se poate face pentru reconstituirea proprietatii casei ca bun comun? Ajunge aceasta dovada? Mai este nevoie de altceva? Ce fel de actiuni trebuie sa fac si unde? V-as ruga, daca se poate, sa imi dati mai multe detalii.

Va multumesc frumos.
Va rog frumos, as avea nevoie de un sfat.

A 2-a sotie a tatalui meu - deci nu mama mea naturala - a lasat un testament olograf in care ii lasa lui casa si toate bunurile din casa. In testament se face mentiunea ca ei au fost impreuna o perioada de 7 ani inainte de casatorie si ca aceasta casa a fost achizitionata cu bani proveniti de la amindoi, jumatate ea, jumatate el. Dar, casa a ramas in proprietatea ei, deoarece la data achizitiei nu erau casatoriti si contractul de vinzare-cumparare s-a facut numai pe numele ei. Intre timp, ei au decedat, intii tatal meu, ulterior a 2-a lui sotie.

1. Se poate folosi informatia din testament, ca tatal meu a participat cu jumatate din bani la achizitia casei? Sau, mai tehnic, poate fi folosit testamentul in vreun fel ca act doveditor pentru faptul ca aceasta proprietate a fost a amindurora, deci bun comun, desi ei nu erau la data achizitiei casatoriti? M-ar interesa orice text/articol din orice lege care sa favorizeze/certifice o astfel de situatie.

2. In succesiunea celei de a 2-a sotii a tatalui meu, in ce fel pot sa folosesc informatiile de mai sus - legate de participarea lui la cumpararea, intretinerea si dezvoltarea acestei case, astfel incit sa pot sa beneficiez si eu - in calitate de fiica a lui - de mostenirea casei sau de o parte din aceasta casa?

Va ramin indatorata pentru raspunsuri.