avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate ELLA83

Activitate ELLA83

Elena1986ianuarie a scris:

Media zilnică se obține prin împărțirea totalului de salarii brute la totalul zilelor lucrătoare, din ultimele 6 luni.

OUG nr. 158/2005:
ART. 74
Cuantumul indemnizaţiilor de asigurãri sociale de sãnãtate este egal cu produsul dintre media zilnicã şi procentele prevãzute de lege, multiplicat cu numãrul de zile lucrãtoare din concediul medical, astfel:
Ci = Mzbci x .... % x NZLCM,
în care:
- Ci = cuantumul indemnizaţiilor de asigurãri sociale de sãnãtate;
- Mzbci = media zilnicã a bazei de calcul al indemnizaţiilor de asigurãri sociale de sãnãtate;
- NZLCM = numãrul de zile lucrãtoare din concediul medical.

Multumesc mult Elena pt precizarile legislative.Dar revin la nedumerirea mea.Cele 6 luni la care se raporteaza calculul indemnizatiei de maternitate sunt fixe, adica mereu aceleasi?Pentru ca asa cum am precizat de la inceputul discutiei pe acest forum, angajatotul meu a luat in calcul, pentru fiecare luna de indemnizatie, mereu alte 6 luni.

Elena1986ianuarie a scris:

Pentru concediul pre si post natal suma difera in functie de zilele lucratoare din luna precedenta, nu este o suma fixa. Doar ICC arw suma fixa lunara.

Multumesc mult pentru raspuns, dar intrebarea mea era legata nu de indemnizatia lunara de maternitate(care clar are valori diferite in fiecare luna), ci de indemnizatia zilnica de maternitate daca este aceeasi in fiecare luna ori ba (aceasta se inmulteste intr-adevar cu nr zilelor lucratoare X 85% - CAS = indemnizatia lunara) si care sunt art. din OUG 158 care sustin modalitatea de calcul?!
Buna ziua,
Sunt la inceputul perioadei de concediu crestere si ingrijire copil si am constat luna aceasta ca angajatorul meu, la calculul indemnizatiei de maternitate a luat in calcul salariul brut pe ultimele 6 luni calendaristice. Mai exact pentru indemnizatia pe luna octombrie 2017 a luat in calcul lunile aprilie-septembrie 2017, pentru indemnizatia pe luna noiembrie a luat in calcul mai-octombrie, pt decembrie, iunie-noiembrie etc. Asadar valoarea indemnizatiei zilnica a fost diferita in fiecare luna. Ma puteti ajuta cu articolul/articolele de lege care sustine/sustin ca indemnizatia zilnica este aceeasi pt intreaga perioada de 126 de zile, cat am beneficiat de concediu pre si post natal?Va multumesc.