Momentan sunt necasatorita si sunt in curs de a achizitiona un apartament prin programul Prima casa (momentan astept dupa CF-ul imobilului). Urmeaza sa ma casatoresc iar casatoria va avea loc inainte de definitivarea procesului de vanzare-cumparare a apartamentului. In mod normal apartamentul ar deveni bun comun, din cate am inteles, pt ca achizitia lui va fi dupa casatorie iar sotul ar fi obligat sa dea niste declaratii la banca (la fel cum am dat si eu in legatura cu tva redus si programul Prima casa)?
Pt ca sotul a mai fost casatorit iar fosta lui sotie a achizitionat un apartament prin programul Prima casa (apartament la care el a renuntat fara pretentii), am inteles ca dpdv legal se considera ca el deja a beneficiat de acest program si nu ar putea da acele declaratii la banca.
Daca as adopta regimul separatiei de bunuri, inainte de casatorie, as putea sa beneficiez si eu de programul Prima casa iar sotul sa nu mai fie obligat sa dea acele declaratii? Nu as vrea sa ajung sa anulez nunta din aceasta cauza.
Iar o alta intrebare ar fi: ce as putea face ulterior, ca si el sa devina proprietar/beneficiar? Pot modifica sau anula regimul separatiei de bunuri pt a avea si el drept asupra apartamentului? Acest lucru poate influenta creditul facut prin banca? Daca nu modific regimul matrimonial si ramane cel al separatiei de bunuri, el mosteneste ceva in caz de deces?
Pe scurt: as dori si eu sa am dreptul de a beneficia de achizitie de imobil prin program Prima casa, si as dori cumva, ulterior, ca si sotul sa aiba drepturi egale asupra imobilului ca si cum ar fi fost achizitionat in timpul casniciei si ar fi bun comun.