avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea Vitiello

Activitate Andreea Vitiello

Da! Am rezolvat! Multumesc frumos! Trebuie doar sa îmi mai întregistrez certificatul de căsătorie In România! Voi merge curand la notar aici! Va Multumesc!

Justitiarul711 a scris:

Teoretic preotul nu va poate cununa daca nu aveti si certificatul de casatorie romanesc. Va indic sa solicitati transcrierea certificatului de casatorie ori inscrierea sa la ambasada/consulat. Intrebati la preot daca nu merge si cu declarative data la notar daca tot nu va elibereaza americanii nicio adeverinta.

Multumesc din suflet! Am rezolvat! Mai puțin cu pregătirea care vom încerca sa o facem in România cu câteva zile înainte! Multumesc din nou!

Istvan Dalyay a scris:

Se prezinta sotul dvs la biserica catolica unde e inregistrat in America (de regula in zona in care are domiciliul sau unde a fost botezat) si spuneti ca are nevoie de o adeverinta ca nu a fost casatorit niciodata. Pregatirea anterioara cununiei religioase este una formala dar unii preoti insista mai mult ca sa se simta mai importanti, oricum trebuie sa respectati cerintele preotului de la biserica unde va cununati :) [ link extern ] /

Buna ziua! Va rog frumos dacă puteți sa ma ajutați cu câteva răspunsuri! Nu mai știu unde sa întreb! Anul trecut in Martie am avut cununia civilă in statele unite ale Americi și pentru cununia religioasă am programat in România , in Brasov! Sotul meu este american! Am câteva nelămuriri in privința cununiei religioase! Sotul nu a fost niciodată căsătorit înaintea mea! Amândoi suntem catolici deseamnea si cununia religioasă va fi! Preotul i a cerut soțului o adeverința in care sa menționeze ca nu a fost căsătorit niciodată ! In America nu exista așa ceva! Și ma tem ca nu o voi putea prezenta! Nunta va fii in August iar noi suntem in America și vom veni doar cu o săptămâna sau doua înainte! Preotul a mai spus ca trebuie sa facem o pregătire aici , la fel , nu se poate, dacă nu facem cununia religioasă aici nu se poate pregătirea înainte! A trecut cineva prin așa ceva ?Cum se procedează? Sunt foarte îngrijorată și nu mai știu unde sa apelez!