avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate George Hututui

Activitate George Hututui

Daca angajatorul are o conventie de somaj cu AJOFM, eu fiind angajat din somaj sub 25 ani, il poate impiedica aceasta situatie sa-mi mareasca salariul inainte de un an vechime?
Deci faptul ca angajatorul mi-a spus ca nu-mi poate ridica salariul pe care il am, mai exact de 1350 lei net, decat dupa un an vechime pentru ca NU ii permite aceasta ordonanta, exact asa s-a exprimat, este o minciuna. Doresc sa-mi schimb locul de munca si de asta vreau sa stiu cum negociez de la inceput si sa nu mai fiu in situatia in care sa fiu dus de nas.
Conform acestei ordonante despre salariul minim diferentiat pentru persoanele cu studii superioare, angajatorul nu are voie sa-i plateasca pe cei care au un an vechime şi care lucrează în domeniul pentru care s-au specializat, sub 2350 lei brut. Daca lucrez la privat in domeniul aferent studiilor superioare pe care le-am absolvit, dar nu am un an de vechime, angajatorul poate sa-mi mareasca salariul? Sa zicem imi poate da 1700 lei net sau mai mult inainte sa implinesc un an vechime? Sau este obligat sa ma tina pe salariul minim pe economie pana la un an vechime si abia apoi imi da salariul minim pentru cei cu studii superioare ori mai mult in functie de negociere ?