Am si eu nevoie de un sfat va rog frumos.
Soțul meu a cumpărat în luna decembrie 2017 o mașină adusă din Germania de la o firmă din București care se ocupă cu vânzarea de autovehicule SH. La cumpărare el a plătit avans si restul de bani a făcut un credit acordat prin firma lor, la cetelem. S-a făcut decât un contract de vânzare-cumpărare si actele mașinii zicând că i se vor da după ce face R.A.R-ul fiind plătit tot de ei. I-a mai dat asigurarea mașinii si autorizatia de circulație provizorie fiind valabile până pe 6 martie 2018. R.A.R-ul a fost făcut dar actele tot nu i s-au dat motivând că durează câteva zile până sunt gata.
După lungi discuții cu reprezentantul firmei eu si soțul am ajuns la concluzia ca ei nu au declarat mașina la fisc în luna decembrie ci în luna ianuarie 2018 dar au făcut contract de vânzare-cumpărare în decembrie si din această cauză nu mai poate lua fiscalul mașinii fiind contractul în decembrie.
Întrebarile mele sunt: se poate înmatricula mașina neavând nici un fel de act al mașinii decât contract de vânzare-cumpărare? Sau: se poate recupera avansul plătit si cele trei rate plătite la Cetelem?