Am cumparat de la Primarie casa in care locuiesc de 6 ani. Curtea nu este comuna , fiecare vecin are curtea lui. Doar ca vecinul a darmat gardul de hotar dintre curti si , pe jumatate din lungimea lui a facut constructie ( unul dintre ziduri) iar cealalta jumatate de gard este normala , adica gard.
Buna seara , am o mare dilema : in urma cu 6 ani am cumparat o casa . Vecinul meu din stanga are construita o bucatarie + hol cu unul dintre pereti( cei in latime , in jur de 6 m ) in curtea mea .Zidul tine loc de gard departitor apoi , de unde se termina zidul incepe gardul de hotar dintre curtile noastre..Inca de la inceput am.avut divergente mari cu el deoarece ma obliga sa imi pun in curtea mea , langa zidul lui un gard de plasa pentru a-si proteja zidul. Eu nu am fost de acord , la mine in curte eu sunt sefă! Cine l-a pus sa dărame gardul si in locul lui sa construiasca un zid ?
Intrebarea mea este : daca vecinul are act legalizat prin notar ( asa sustine el ) cu fostul chirias care a stat inainte ( locuinta a fost a Primariei ) este valabil sau este nul ?
Va intreb deoarece , de 6 ani mă
streseaza , a chemat politia de nu stiu cate ori , toti au vazut ca nu are dreptate, dar continua sa fie prost ! Asa. ca m-am hotarat azi ( pentru ca am tras iar o cearta cu el ) sa- l fac sa planga un pic , nu ca as avea ceva cu zidul lui , nu ma deranjeaza , ci doar din orgoliu , sa- i daram zidul.
Este valabil actual lui notarial sau nu ? Avand in vedere ca a avut aprobare de la un chirias al Primariei si nu de la un proprietar ?
Va multumesc !!