avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate ALGORITHM

Activitate ALGORITHM

Răspuns la discuția Proprietate comuna
Legal trebuie sa va arate contractul , doar meshul este pus si pe peretele dumneavoastra nu ?, chiar daca este semnata de 51 %.
Daca firma de publicitate este locala si stiti numele si adresa ma gandesc ca va puteti duce la ei si sa le cereti o copie dupa contract, daca sunteti mai multi proprietari nemultumiti, atunci faceti un proses verbal semnat de catre toti cei nemutumiti in care cereti firmei sa va dea o copie dupa contract.
Daca nu reusiti sa citi contractul sau sa aveti si dumneavoastra o copie a lui, atunci puteti sa ii instiintati pe alte cai cum e cea juridica.
Va multumesc.
De ce nu va duceti la asociatie si le cereti sa va dea o copie dupa contractul pe care l-au incheiat cu firma respectiva de publicitate, doar aveti dreptul pentru ca meshul trece si prin dreptul apartamentului dumneavoastra . Eu v-am spus ca sunt asociatii unde proprietarii apartamentelor pe fatada unde este amplasat meshul incaseaza si ei o anumita suma de bani, sau proprietarii in loc sa dea partea lor la utilitatile blocului, sunt scazuti din acei bani de asociatie . Sunt cazuri si cazuri. Se poate sa bage in buzunar si asociatia nu exclud aceasta posibilitate doar se vad cazuri, ( asociatia ar trebui sa incaseze banii pe baza unei facturi sau cu chitante, asa e legal ) dar ar trebui sa va dea contractul pe care l-au incheiat ca sa vedeti in ce conditii a fos incheiat .
Va multumesc.
Da banii au fost incasati de asociatie deoarece numai ea poate emite factura fiind o persoana juridica. Acei bani incasati trebuiesc folositi pentru utilitatile blocului respectiv asa este legal. Si fatada blocului trebuie reparata, dar pot exista utilitati ale blocului mai urgente nu credeti ? Sunt si asociatii care dau banii locatarilor pe partea unde a fost expus meshul pentru ca asta a fost intelegerea intre asociatie si proprietarii respectivi .
Pana la proces, ar trebui sa va duceti la presedintele asociatiei de locatari si sa ii spuneti de problema pe care o intampinati in ceea ce priveste deteriorarea peretelui exterior , iar asociatai de proprietari sa ia masuri pentru repararea fatadei respective. Asociatia se poate adresa firmei de publicitate respective , iar aceasta din urma alpinistilor care au montat meshul respectiv ( pentru ca se poate ca ei sa nu fi fost atenti atunci cand l-au montat ) . Dar se poate ca fatada sa se fi deteriorat si din cauza vremii , iar atunci cand au pus diblurile pentru mesh alpinistii, se poate ca suprafata respectiva sa fi cedat , exista si aceasta posibilitate.
Dar asociatia ar trebui sa aiba un fond pentru reparatii , dar cum nu prea sunt bani in aceste fonduri , cred ca o sa aveti ceva de asteptat.
Aveti dreptate fatada blocului e proprietate comuna , numai ca unii locatarii nu inteleg acest lucru. Eu l-am prezentat oferta contractuala , au fost de acord , au semnat dar surpriza, in momentul cand am doit sa imi amplasez materialul publicitar nu am avut unde deoarece suprafa era ocupata de catre o alta firma care semnase direct cu proprietarii apartamentelor de la etajele superioare, proprietari care semnasera la contractul meu o anexa prin care erau de acord cu amplasarea materialului publicitar. ::rtfm:
Nu se mai tine cont de contract fiecare semneaza dupa bunul plac deoarece ei cred ca fatada blocului din dreptul apartamentelor lor le apartine. :hm:
Din cate stiu, aceste societati trebuie sa inchieie cu asociatia de lproprietari un contract. Nu au voie sa faca gauri in pereti fara ca asociatia sa isi dea acordul . Dar pentru ca nimeni nu a luat atitudine in ceea ce priveste ascesta problema , ei continua sa gaureasca peretii in continuare. Cred ca cel mai bine ar fi sa va duceti la respectivele societati si sa le spuneti ca doriti sa faceti lucrari de izolatie si sa trimita un reprezentant sa desfaca firele si sa le ancoreze in alt loc.
Multumesc :D:thumbup:
In ceea ce priveste proprietatea comuna asupra spatiilor de pe blocurile unde sunt amplasate materialele publicitare.
La fiecare contract pe care il semnez cu asociatia de proprietari cu scopul de a amplasa materialul publicitar am doua anexe. Prima anexa este fotografia cu simularea partii pe care va fi amplasat materialul publicitar, iar cea de-a doua anexa e un tabel cu numele locatarilor pe parte care va fi amplasat meshul si care este semnat de catre ei, asa este legal.
"Membrii asociatiei de la alt bloc", cum spuneti dumneavoastra nu au cum sa beneficieze de bani , deoarece atunci cand iau factura de la asociatia respectiva , in ea se specifica carui bloc sau care scara a blocului i se cuvin banii.
;)
Astept parerile dumneavoastra.
As dori sa actionez in judecta asociatia care nu si-a respectat contractul. Va rog sa imi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez.