avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate Ancuta B

Activitate Ancuta B

Sunt angajata cu contract individual de munca pe perioada determinata, urmand ca acesta sa ajunga la termen la data de 1 decembrie 2018. Sunt insarcinata in 18 saptamani si data probabila a nasterii este la inceputul lunii august 2018. In prezent vechimea in munca si in specialitate este de 3 ani si 7 luni.
Va rog sa imi comunicati daca, in ceea ce priveste contractul individual de munca, acesta se va suspenda pana la sfarsitul perioadei de concediu pentru cresterea copilului, sau se va suspenda pana la data la care contractul de munca ajunge la termen, respectiv 1 decembrie 2018 si daca inceteaza de drept contractul?
In ceea ce priveste atat vechimea in munca cat si in specialitate va rog sa imi spuneti, daca sunt aplicabile dispozitiile art.22 alin 2 din OUG 111/2013 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor care prevad: “2) Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, (...)”, sau nu voi beneficia de efectele acestei prevederi in sensul ca pe perioada concediului pentru cresterea copilului nu voi acumula vechime in munca si in specialitate in cazul in care la data de 1 decembrie 2018, contractul va inceta de drept si nu va fi suspendat?
Va rog sa imi indicati si prevederile legale aplicabile.