avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate pripicic

Activitate pripicic

Buna dimineata,
Multumesc tuturor pentru mesaje. Pe scurt, insectele sunt acestea:
[ link extern ] /

Nu sunt periculoase nici pentru casa nici pentru oameni.

Au aparut in Norvegia prin 2013 aduse de prin alte tari. Proprietarul a pus capcane prin casa (da, exista capcane pentru insecte) si le-a trimis la un laborator care le-a studiat marimea, varsta etc si a facut un raport. Desi 95% din insecte apartineau ca varsta anului 2017, erau cateva care apartineau si lui 2016 (cand s-a vandut casa). Bine, asta nu inseamna ca erau in casa. Pot fi aduse de noul proprietar sau pot veni de la vecini.

Cred ca am fost inteles gresit. O sa merg in instanta dar ma repet, anul trecut din 20 de cazuri de genul acesta unul singur a fost castigat de vanzator. Instantele se multumesc cu o probabilitate de 51% ca insectele sa fi fost in casa pentru a da castig de cauza cumparatorului. O sa facem si o oferta de dezinsectie, dar 100% priprietarul vrea bani mai multi....O sa vedem!

Va doresc o zi frumoasa tuturor!
Ok, am inteles. Eu sunt din Constanta si nu stiu daca pot colabora cu un avocat din Bucuresti de exemplu. Se poate colabora numai prin telefon pe acest caz?

O alta intrebare ar fi daca recunoasterea deciziei instantei Norvegiene in Romania, nu este conditionata de necesitatea ca fapta pentru care s-a dispus executarea sa fie recunoscuta si in Romania ? Adica in Norvegia sunt sute de insecte in case. Aceste insecte pentru care sunt dat in judecata au aparut in Norvegia prin 2013. Un cetatean din Oslo s-a suparat ca a cumparat o casa cu multe astfel de insecte si l-a dat in judecata pe fostul proprietar...si a castigat. De atunci e o intreaga nebunie cu insectele astea ca se mira toata lumea. Ca fapt divers, ele nu sunt periculoase nici pentru oameni nici pentru casa/bunuri. Sunt inofensive, doar neplacute la vedere desi se ascund si apar foarte rar. Ma rog, ar fi recunoscut acest caz de instantele Romanesti ? E specific Norvegiei si din cate mi-a zis avocatul de aici in cativa ani nu se vor mai putea face procese ca vor fi peste tot, ca celelalte insecte existente. Deci este necesar ca inantele Romanesti sa aiba un echivalent al faptei in legislatia romaneasca?
Buna dimineata, multumesc inca o data pentru raspunsuri. Cu siguranta trebuie sa contactez un avocat si in Romania. Nu stiu exact daca trebuie sa ma adresez unui avocat cu o specializare anume sau orice avocat ma poate ajuta?

Buna seara si multumesc pentru raspuns. Asta fac acuma de fapt, incerc sa ma apar. Suma cea mai mica pe care o invoca este undeva la 45000 euro. De fapt sunt bine cunoscute cazurile in care cumparatorii de orice fel castiga in instanta pentru ca legea ii apara foarte bine. Vanzatorii nu au acest noroc. Acuma mi-am angajat un avocat in Norvegia si incercam sa facem cate ceva, desi dupa cum spune si dansul, daca exista 51% sanse ca insectele sa fi fost in casa in momentul vanzarii instanta ii va da castig de cauza. Mersul in instanta e foarte costisitor...deci ma poate executa in Romania pana la urma ? Si daca nu am nimic pe numele meu ce se intampla? Demersul asta e unul foarte rapid sau ia timp? Nu prea stiu ce sa fac...
Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de recunoasterea deciziilor instantelor judecatoresti norvegiene in Romania. In 2016 am vandut o casa aproape noua unui cetatean norvegian. In 2017 m-a contactat un avocat ca imi cere 60 000 euro ca nu stiu ce insecte a gasit in casa. Ma rog, banuiesc ca se va ajunge in instanta. Daca va castiga, eu voi fi in tara deoarece ne-am mutat in Romania si nu am de unde sa ii dau atatia bani. Intrebarea mea este in ce masura se recunoaste decizia instantei judecatoresti din Norvegia in Romania si daca pot fi executat in Romania pe baza deciziei din Norvegia. Va multumesc anticipat.
Catalin Pripici