avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Activitate Catalinrdv

Activitate Catalinrdv

Acum ceva timp am fost implicat intr-un accident ce s-a soldat cu vatamare corporala. Eu am fost scos vinovat de politie (aici sunt multe de spus, dar momentan sa facem abstractie de ele). Procurorul a dispus clasarea cazului. am fost la politie(udriste) si mi s-a spus ca am permisul suspendat 90 de zile fara posibilitatea redobandirii permisului in 30 de zile dupa sustinerea si promovarea testului 13/15.

Legea spune ca nu se reduce in cazul in care pedeapsa a fost majorata conform codului rutier.
Aceasta majorare intervine in cazul nepromovarii testului sau daca nu te prezinti sa predai permisul in termen de 5 zile de la instiintare din cate am inteles din lege, la mine nu este cazul, permisul fiind la politie din ziua accidentului si dovada inlocuitoare mi-a expirat fix in ziua in care am primit decizia parchetului.

De asemenea, nu am primit nici un proces verbal de la politie, doar dovada inlocuitoare a permisului. Ce pot face in aceasta situatie ?? Pot da examen sa imi reduca la 30 de zile ? Ca au trecut 2 saptamani de la suspendare .