Am contestat o amenda de rovinieta primita in 2017 , in situatia in care masina s-a vandut in 4/2014. Am atasat la dosar copie contract vanzare cumparare, adeverinta de la primarie de radiere fiscala, etc, toate actele necesare. Judecatoria a dat o sentinta civila la sfarsitul lui 2017 prin care anuleaza amenda, Intre timp in aprilie CNAIR face apel, si spune ca hotararea este criticabila in raport cu art. 480 din legea 134/2010 si ca instanta nu face in mod corect aplicarea dispozitiilor din O.G nr.2/2001, O.G nr. 15/2002. De asemenea invoca art.1675 din Codul civil, ... vanzarea nu poate fii opusa tertilor decat dupa indeplinirea formalitatilor de publicitate,De asemenea ei contesta Certificatul de atestare fiscala, ca nu constituie titlu de proprietate si nu confera aceasta calitate. Spun ei ca acest certificat face dovada doar ca intimatul-petent nu figureaza in evidente cu creante bugetare. De asemenea ei spun , citez: In temeiul art.479 alin. 2 cu referire la art.258 si art.255 din legea 134/2010 privind Codul de procedura civila republicat, in vederea dovedirii faptului ca procesul verbal este temeinic si legal, va solicitam se ne incuvintati administrarea probei cu inscrisuri, respectiv inscrisurile depuse la dosarul instantei de fond si orice alte probe a caror necesitate va reiesi din dezbateri. Ce raspuns pot formula la acest apel, mai trebuie sa mai trimit ceva acte, etc? Multumesc anticipat.
PS. problema grava este ca eu locuiesc in strainatate din 2015, am trimis deja o data prin posta raspunsul la intampinare, am primit instintarea de apel aici unde locuiesc in UK, sincer m-am plictisit de drumuri la posta, taxe de expediere aiurea, mai bine achitam naiba amenda de la bun inceput de 250 ron si gata. Dar frica a fost ca poate mai vin si altele, deoarece persoana care a cumparat masina de mine in aprilie 2014, lucra in politie, a avut tupeul sa mearga pe blat cu masina, ba chiar a mers sa prelungeasca asigurarea tot pe numele meu, La un an distanta se pare ca a decedat, si neavand mostenitori sau ceva de genul o ruda ar fi vandut sau circulat cu masina. Daca cel care a circulat cu masina din aprilie 2017 cand a fost surprins prima data de camera de verificare rovinieta ,si pana in iulie 2017 cand am ajuns eu in tara sa merg la Directia inmatriculari auto s-o scot de pe numele meu, a mai luat inca 10-15 amenzi, ce sa fac eu acum , sa le platesc pe toate, sau sa trimit CNAIR sa recupereze banii de la cumparatorul decedat?
Revin cu detalii, intre timp CNAIR a facut apel in data de 24.04.2018, ultima modificare la dosar pe site s-a facut pe 3.05.2018, azi am avut placerea de a primi prin posta , la adresa mea din UK, actele cu apelul Cnair. si sunt obligat se pare sa trimit raspuns la apel in termen de 15 zile de la primire, intrebarea este 15 zile lucratoare sau calendaristice, si ce ar trebui formulat in raspunsul la apel? Multumesc anticipat.
Cum spune si titlul am contestat o amenda rovinieta la o masina vanduta in 2014, amenda a fost data in 2017, eu nici macar nu mai stau in romania din 2015, o sa atasez solutia la dosar, intrebarea este : la primarie inca mai apar cu amenda neplatita, oare de ce?
20.12.2017
Ora estimata: 08:30
Complet: C8-civil
Tip solutie: Admite plângerea
Solutia pe scurt: Admite plângerea contravenţională. Anulează procesul verbal de contravenţie seria R17 numărul 0327335/13.06.2017. Dispune înlăturarea amenzii contravenţionale de 250 lei Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Târgovişte. Pronunţată în şedinţa publică din 20.12.2017.
Document: Hotarâre 4330/2017 20.12.2017