avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Activitate analisza

Activitate analisza

va multumesc mult, inca o data. am sa ma consult cu sora mea si eventual revin cu un email privat.
NUMAI BINE va doresc !!!! ... mi-ati adus o pata de cer senin, intr-o puzderie de nori ... :)
VA MULTUMESC !!!! ...

daca ne decidem ca avem nevoie de consiliere in toata acesta aventura, cum as putea lua legatura cu Dvs. ? ne-ati putea ajuta adica mai mult decat cu aceste lamuriri pentru care va sunt profund recunoscatoare, oricum !??...
Va multumesc frumos pentru raspunsul Dvs.! ... cu alte cuvinte tocmai am aterizat intr-o problema grava, fara prea multe solutii de finalizare astfel incat sa fie multumite toate partile implicate.
Dar daca actul de succesiune nu va fi urmat de Partaj, ci apartamentul ramane in aceasta stare juridica atat cat traieste mama, iar terenurile incercam sa le vindem si sa impartim apoi banii ... in felul acesta creditorii lui vor avea vre-o posibilitate legala sa intervina ??? si la apartament ma refer in primul rand.
Buna ziua!

Va rog mult sa ma lamuriti asupra unei probleme care s-a ridicat brusc in familie, odata cu niste informatii pe care ni le-a oferit fratele meu vitreg despre situaria lui financiara ( nu stiu de fapt daca acesta e termenul corect ) ... raportate la faptul ca suntem pe cale sa semnam impreuna un act de succesiune dupa tatal nostru comun.

Am sa incerc sa prezint pe scurt datele problemei:
Tatal meu are un fiu dintr-o prima casatorie, iar din casatoria cu mama are 2 fice. tata a murit la inceputul acestui an, urmand ca mama si cei 3 frati sa mostenim urmatoarele : un apartament coproprietate intre mama si tata ( cotat de catre notar la suma de 64.000 euro ) / cateva terenuri pe care le-a mostenit la randul lui de la parinti si o suma de 60.000 lei intr-un cont bancar pe numele lui, mama fiind trecuta ca imputernicit pe cont.

Problema nu e cum se impart bunurile, am inteles in mare de la notar , ci un email cu niste informatii pe care tocmai l-am primit de la fratele meu si care contine urmatoarele :

" In ceea ce ma priveste situatia mea financiara din Romania sta in felul urmator,ca urmare a proceselor de insolventa derulate pe companiile unde am fost actionar impreuna cu sotia, datoriile noastre in nume personal sunt de 300.000 de euro catre 3 banci.
Orice intabulare pe numele meu sau al ei aduce automat o ipoteca pe orice bun in care aparem ca proprietari chiar si pentru scurt timp.
In speta,daca numele meu , al eisau al oricui din familia noastra unde suntem tutori legali ar aparea in intabularea apartamentului, automat bunul va fi ipotecat, in aceste conditii sunt dispus sa vand catre voi partea care imi revine conform masei succesorale."

Eu si sora mea nu avem banii cu care sa ii putem plati partea lui din apartament, iar mama si-ar fi dorit sa il locuiasca linistita pana la final, cu partea ei de bani ( adica ce ramane dupa ce ii da lui partea, eu si sora mea nu avem nici o pretentie in legatura cu banii din cont ) sa isi asigure batranetea, iar abia dupa ce nu va mai fi ea noi sa vindem si apartamentul si sa impartim banii, fiecare cat are dreptul . Lucru cu care desigur noi fetele suntem de acord. Iar terenurile cazusem deja toti 4 de acord ca vom incerca sa le scoatem la vanzare imediat dipa semnarea actului de succesiune, pt a evita partajul si alte complicatii. si sa impartim banii pe parcurs ce ele se vand ( daca se vand! ).

Acum va rog sa ma lamuriti daca se poate, in ce fel vom fi de fapt afectate de aceste probleme cu bancile ale fratelui meu ( el a plecat de putin timp in Irlanda , urmand inteleg sa le ia in curand acolo si pe sotia si ficele lui ).
Daca vom refuza sa ii platim acum partea lui ( din apartament si din terenuri, ca ma gandesc ca au acelasi regim juridic pana la urma ) , imediat adica dupa semnarea actului de succesiune - care vor putea fi consecintele juridice asupra acestor bunuri ?

VA MULTUMESC anticipat !

-2.1 din regulament: editare date personale-