Buna ziua! Este prima daca cand imi adresez problemele online si ma simt putin ciudat, dar sunt disperata. Parintii mei doresc sa mearga in Canada ( aceasta idee li s a nazarit cam acum 2 saptamani). Ei deja au pus la vanzare masina familiei, televizorul si au reusit sa faca un imprumut cu care sa plecam. Sunt foarte hotarati sa plece.. deja au facut pasapoartele. Problema este ca eu nu vreau sa merg.. si motivul nu este unul copilaresc. Sunt clasa a 11a si la anul dau Bac ul.. din anul asta scolar nu mai am mult, cam 3 luni, iar ei nici pe astea nu vor sa ma lase sa le fac.. adica vor sa plece cat mai repede, daca s ar putea dupa Pasti ar fi perfect. Eu consider ca bac ul este foarte important si chiar vreau sa il dau.. ei spun ca nu este asa important, ca fac scoala acolo, ca ce contraza daca repeti un an sau faci unul in plus ( am cautat pe internet si cei din Montreal fac 13 clase, apoi se duc la universitate). Mie mi se pare absurd si i am rugat si le am explicat ca vreau si ca pot sta in Romania cu bunica mea, cu care deja stam toti , un an jumate cat mai am pana termin liceul si dau bac ul, dupa aplic la o facultate acolo si vin dupa ei sau fac ei o cerere de reintregire a familiei si tot vin. Aceasta cale mi se pare cea mai sigura pentru mine.. decat sa ma duc acolo o data cu ei , sa repet anul apoi sa mai fac inca 2 clase si abia dupa sa merg la universitate.. consider ca pierd ani aiurea.. pot termina liceul intr un an jumate in Ro sau pot merge acolo si sa fac 3 ani de scoala pana la Universitate.. daca le pun in balanta, e clar.
Parintii mei spun ca nu ma pot lasa aici, ca ce sa fac in Romania? Ca trag la saracie si lucruri de genul acesta. Eu niciodata nu am spus ca nu vreu sa merg cu ei, eu i am rugat si le am explicat ca vreau sa termin liceul si dupa vin si eu.. La inceput i am inteles. Unui parinte ii e greu sa isi lase copilul si sa plece, dar acum, nu. Dupa ce am explicat si vorbit si certat cu ei, ma asteptam sa isi dea seama ca am un motiv bun si logic pentru care vreau sa raman si in plus o sa stau departe de ei numai un an jumate, iar persoana care are grija de mine este bunica mea, persoana cu care am trait in curte de cand m am nascut. Oricum, ei planuiesc sa ma ia cu forta. I am auzit vorbind si spuneau ca se duc la scoala dupa dosarul meu fara ca eu sa stiu, ca imi cumpara bilet si ma tarasc pana acolo.. adica nu am incotro.. eu planuiesc sa fiu defensiva pana la final, dar imi e frica.. simt ca o sa regret daca nu raman..
Intrebarea mea este: Legal, parintii mei chiar ma pot obliga sa merg? Chiar nu am nimic de spus? Dvs cum ati reactiona si ce ati face in locul meu?