Logodnica mea are un copil din relatia anterioara, acestia s-au despartit la scurt timp dupa botezul copilului,dupa ce s-au intors din strainatate.In Romania, tatal si-a refacut viata, a facut o fetita cu alta femeie, ea incearca sa-si refaca viata cu mine. Problema e ca eu sunt stabilit in strainatate (in aceeasi tara din care au plecat ei), am o viata aici, o firma, nu ma pot intoarce acasa. Planul nostru era sa vina ei aici sa ne intemeiem o familie, copilul e nevinovat, mi-a intrat in inima si il iubesc ca si cum ar fi al meu. Nu-si stie tatal, fuge de fiecare data cand vine la el, si asta se intampla foarte foarte rar. Daca punem cap la cap orele pe care le-a petrecut cu al mic in ultimii 2 ani, nu depasim 24 de ore. Ma stie ca tatal lui, ma striga tati, nu se culca pana nu facem video call in fiecare seara. Aceasta a incercat sa obtina custodie totala dar a pierdut procesul, apoi a incercat sa obtina pasaport celui mic sa poata parasi tara dar cererea a fost respinsa. Desi a dovedit ca are un contract de munca acolo, copilul fiind nascut aici, era deja inregistrat la medicul de familie, l-am inscris la gradinita, judecatorul a respins cerere pentru ca "motivele pentru care vrea sa paraseasca tara sunt de ordin personal si nu in interesul copilului." Ar face diferenta daca ar fi casatorita si sotul ar lucra in strainatate? Nunta era programata anul viitor pe 24 august, dar daca ar fi o sansa sa obtina pasaportul copilului, grabim totul.
Tin sa precizez ca acesta nu a platit pensie alimentara sau sa contribuie la cresterea copilului in vreun fel.
Am vreo sansa sa mut procesul in alt oras?
Multumesc