avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Activitate AdrianB90

Activitate AdrianB90

Răspuns la discuția Parasire domiciliu cu copil major
Am uitat sa precizez faptul ca lucreaza in cadrul Politiei.Nu stiu cat de mult conteaza/afecteaza acest lucru.Imi este frica sa nu intervina cu colegii/"pilele" lui.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Nu exista nicio fapta penala de cae sa va acuze.
Chiar daca aveti o relatie extraconjugala aceasta nu este fapta penala.
In materie civila nu are cum sa va oblige sa va intoarceti la el
Costul taxei de timbru pentru divort in instanta este de 100 lei si, eventual, o suma minima pentru a solicita o consultatie unui avocat care sa va formuleze cererea si sa va invete pasii de urmat.
Probe:
- inscrisuri (certificatul de casatorie, C.I.-ul dumneavoastra si, eventual, al lui in copii, c.i-ul baiatului, in copie ca sa dovediti ca este major si acte medicale daca aveti in urma batailor)
- martori care pot fi si rude apropiata (mai putin baiatul).
El nu trebuie sa se prezinte sau sa se apere.

Imi este frica ca se ridica costurile prea mult.Si din cate am auzit aceasta actiune poate dura si ani de zile.Eu doresc sa termin cat mai repede posibil,fara "tiganie".

MihailZC a scris:

Pentru a divorta la starea civila sau la un birou notarial este nevoie de acordul ambilor soti, in schimb, puteti divorta fara acordul sotului in instanta.

Vrea sa ma acuze de infidelitate si parasire de domiciliu.Ca am "plecat cu altu" si am lasat casa.Dar dupa cum am spus nu am plecat singura ci impreuna cu fiul meu.Si mie mi se pare ridicola toata actiunea asta.
Iar cu divortul dupa cum v-am spus nu am vrut sa il bag eu din cauza lui,stiu ca nu o sa accepte si nu o sa se prezinte la notar sa il semneze.Stiam ca este nevoie si de semnatura lui pentru finalizarea divortului.Spuneti ca s-a schimbat ceva intre timp si acordul lui nu mai este necesar?

MihailZC a scris:

Cum adica sa va cheme in instanta pentru parasire de domiciliu? Mai mult decat sa ceara divortul nu are ce sa faca. Nu e ca si cum puteti fi pedepsita in vreun fel pentru ca ati ales sa nu mai locuiti impreuna cu sotul. Evident nici nu puteti fi obligata la acest fapt. Codul Penal nu prevede asemenea infractiuni. Intentati dumneavoastra actiunea de divort, ce rost are sa steptati sa il intenteze el? El nu trebuie sa accepte divortul, e suficient sa vi-l doriti dumneavoastra. Nici macar nu trebuie sa se prezinte si el intanta, e suficent sa fie citat la adresa de domiciliu.

Buna ziua,
Acum aproape 3 luni am plecat de acasa impreuna cu fiul meu de 19 ani din cauza abuzurilor si faptul ca sotul este un alcoolic.De atunci locuim amandoi intr-o garsoniera impreuna cu un prieten.
Din lipsa banilor (si stiind ca nu o sa accepte divortul) am tot asteptat sperand ca o sa se sature ai o sa intenteze el divortul.
Acum cateva zile am aflat ca urmeaza sa ma cheme in instanta pentru parasire de domiciliu(in cateva zile se implinesc 3 luni de cand an plecat) si sa imi ceara si daune.
Vreau sa stiu cum ar trebui sa procedez in acest caz.Am inteles ca s-a apucat sa stranga martori pentru proces.
Ce ar trebui sa fac in cazul asta.Ce sanse am stiind ca nu am plecat singura de acasa,ci impreuna cu fiul meu,fiu care timp de atatia ani a fost martor la toate intamplarile,si stiind situatia a ales sa plece impreuna cu mine din iadul acela.
Va multumesc.