La fel am patit si eu ,vecinul meu si-a instalat camere supraveghere in curtea sa si la intrare astfel avand acces video si la mine intrare curte, Pe scurt ce s-a intamplat:
Am facut plangere,a venit politia, a constatat ca este persoana privata(nu firma),s-a constatat ca firma care i-a instalat camerele avea licenta de la IGP,Nu s-a putut dovedii exact ca ma filmeaza si pe mine(nu ne-a dat voie sa vedem imaginile live din casa sa unde avea amplasat monitrul de vizionare) DREPT URMARE NU AM AVUT CE SA-I FAC.
Recunosc ca am renuntat la ideea sa ma contrazic cu vecinul meu pe modul cum a amplasat camerele in momentul cand am vazut datorita camerelor sale am reusit sa prindem un dement care ne-a zgariat noua si altor vecini masinilile cu cheia.(In caz de un incident/infractiune care ma vizeaza pe mine si depun plangere ,politia poate sa se duca la vecinul meu sa sustraga inregisrariile cum s-a intamplat si acum ptr solutionarea cazului)Drept urmare ,desii la inceput poate eram reticent si da este neplacut sa fii urmarit de ceilalti la intrare in spatiul tau privat,pot spune ca a fost si cazul cand au fost de ajutor chiar si ptr mine.