Exact, dovada platii salariului este extrasul de cont. Insa pe mine ma intereseaza sa vad scriptic formula de calcul a salariului, ore realizate,sporuri,retinerile catre stat etc... Ma indoiesc ca aceste lucruri le poti afla de pe extrasul de cont. Drept urmare consider ca am acest drept, de a vedea exact cum mi se calculeaza salariul. Sa nu fie oare asa???
Exact! Cand incepi sa pui intrebari sau sa soliciti anumite documente, esti concediat! Bizar este ca, chiar inainte de a intra in concediu, am discutat cu seful, care a confirmat verbal. Ca mai apoi sa aflu ca nu mi-a fost aprobat...interesant, dupa ce am solicitat fluturas de salariu. Oricum ma voi adresa atat Itm-ului cat si instantei de judecata. Tin sa va multumesc tuturor pentru sfaturi si opinii. Cu stima, Adorian
D-lor, va multumesc pentru informatii. Haideti sa va explic mai in detaliu problema... 1.)Ideea este ca lucrez 6 zile pe saptamana, insa sunt platit pentru 5...2.) Am o poprire pe salar de 250 de ron, insa niciodata nu am primit dovada ca acei bani s.ar vira in contul celui ce a instiruit poprirea. 3.) Niciodata nu am vazut formula de calcul a salariului,bonusuri, ore suplimentare, scriptic ma refer.
4.) In data de 23.03.2018, am depus cerere pentru concediu de odihna, urmand a se derula in perioada 26.03- 06.04....in data de 03.04 am solicitat firmei ultimul fluturas de salariu sau o adeverinta din care sa rezulte calcului salariului si bineinteles sa.mi fie platite orele suplimentare.
In ziua imediat urmatoare, am fost instintat telefonic ca mi s-a desfacut contractul de munca disciplinar intrucat cererea de concediu a fost respinsa.
Ma indoiesc ca poti fi concediat in perioada concediului, ba mai mult fara preavizul legal de 20 de zile...
Va rog pareri si sfaturi...ce ma indrumati in aceasta situatie? Va multumesc anticipat!
Multumesc! Insa cel mai mult ma intereseaza sa stiu daca firma imi plateste toate contributiile catre stat, daca imi sunt contorizate orele suplimentare etc. Imi este clar ca extrasul de cont sta drept dovada a platii efective a salariului. Tin sa precizez ca, conform contractului timpul efectiv de lucru trebuia sa fie de 40 de ore/ saptamana, insa faptic eram la servici in fiecare sambata, iar asta de 1 an de zile. Nici in acest caz, cand am unele dubii cu privire la corectitudinea salariului nu pot solicita fluturas? Multumesc anticipat!
Am o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta. Daca incasez salariul pe card bancar, firma mai este obligata sa-mi emita fluturas de salariu si/sau semnarea statului de plata? Multumesc!