avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate 30 LAURA

Activitate 30 LAURA

Buna ziua ,
In urma unei sesizari către ITM , pentru neplata drepturilor salariale, am solicitat sa mi se comunice si mie o copie dupa procesul verbal de constatare si masurile complementare aplicate firmei in urma controlului.
Cei de la ITM mi-au comunicat ca : " constatările rezultate în urma controlului nu pot fi puse la dispoziția terților decât în condițiile limitativ prevazute de norma legala
As dori sa știu dacă într-adevăr nu am dreptul la aceste documente? Si de ce ?
Multumesc anticipat !!!
Răspuns la discuția Asociatie de proprietari
Conform schitei blocului nu sunt pereti comuni sunt 2 pereti distincti, cu spatiu de 10 cm intre ei , peretii sunt alaturati nu lipiti, normal ca vizibil ei par incontinuu din cauza tencuielii si a caramizilor aparaente si a aceasi arhitecturi care este uniforma , dar daca va uitati cu mai mare atentie este foarte vizibil ca este distinct fiecare bloc . Mai mult de atat schita blocului vorbeste singura.
Va rog sa imi comunicati daca dintr-o asociatie de proprietari din care fac parte mai multe blocuri fiecare fiind o entitate separata , fatada unui bloc poate fi considerata parte comuna cu celelalte blocuri ? Multumesc
Răspuns la discuția Incompatibilitate
multumesc
Răspuns la discuția Incompatibilitate
multumesc f mult , acest pasaj de lege l-am invocat si eu in Adunarea generala dar m-i s-a raspuns ca sotii nu sunt rude ? ce spune-ti de acest aspect ? multumesc
Buna ziua, Va rog sa imi comunicati daca la Asociatia de proprietari sotul doamnei care face contabilitate si caserie poate sa fie presedintele aceleasi asociatii, iar sotul doamnei cenzor poate sa fie in comitet? Nu se aplica si aicea si legea 161/2003 prin care se interzice raportul de subordonare directa intre soti /rude de gr I? O alta intrebare ar fi urmatoarea: conform legii 230/2007 sedinta adunarii generale trebuie adusa la cunostinta cu 7 zile inainte? nu . Daca prima sedinta nu a fost statutara urmatoarea nu trebuie instiintata tot in 7 zile ? poate sa fie urmatoarea zi ? multumesc .
Răspuns la discuția Incompatibilitate
Multumesc frumos, As dori sa mai intreb urmatorul aspect: Daca la art 14 pct (4) se specifica ca proprietarii trebuie anuntati prin afisarela loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra datei adunarii generale a asociatiei cu cel putin 7 zile inainte ca aceasta sa aiba loc, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale. iar la pct 5 spune ceea ce ati aratat si dvs:(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata intermen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.
Atunci din punct de vedere juridic eu inteleg ca termenul trebuie sa fie de minim 7 zile si maxim 10 zile? nu ? parerea dumneavoastra care este? multumesc frumos.
Iar referitor la prima parte unde v-am intrebat de presedinte si casiera, am facut referire si la cenzor si membru in comitetul executiv, acest aspect este legal?multumesc
Buna ziua, Va rog sa imi comunicati daca la Asociatia de proprietari sotul doamnei care face contabilitate si caserie poate sa fie presedintele aceleasi asociatii, iar sotul doamnei cenzor poate sa fie in comitet? Nu se aplica si aicea si legea 161/2003 prin care se interzice raportul de subordonare directa intre soti /rude de gr I? O alta intrebare ar fi urmatoarea: conform legii 230/2007 sedinta adunarii generale trebuie adusa la cunostinta cu 7 zile inainte? nu . Daca prima sedinta nu a fost statutara urmatoarea nu trebuie instiintata tot in 7 zile ? poate sa fie urmatoarea zi ? multumesc .
Buna ziua,

Dupa cum se stie in ultimul timp tot mai mulet persoane au " fentat " taxa de timbru la inmatricularea unei masini prin metoda partajului deorece era scutita de taxa . Acum prin O.G. s-a dispus modificarea legii. Intrebarea mea este de cind intra aceasta modificare in vigoare de astazi 5.08.2013 sau de la 1 septembrie? asa cum se arata mai jos la Art. V. -Prevederile art. I pct. 8 şi 15-25 se aplică începând cu data de 1 septembrie 2013.

Art. IV. -Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 119 din 4 martie 2013, se modifică după cum urmează:
1. La articolul 8, litera f) se abrogă. ( este vorba de partaj al acest articol )
2. La articolul 15, alineatele (1) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
" Art. 15. -
(1) În vederea stimulării vehiculelor noi, nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, persoanele fizice, persoanele juridice, unităţile administrativteritoriale şi instituţiile publice care achiziţionează autovehicule electrice noi beneficiază de un tichet cu valoare nominală, pentru fiecare autovehicul nou achiziţionat, denumit în continuare ecotichet.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
(3) Criteriile de eligibilitate, modelul ecotichetului prevăzut la alin. (1), modalitatea de utilizare, precum şi metodologia de finanţare se stabilesc prin Ghid de finanţare a programului aprobat prin ordin al ministrului mediului şi schimbărilor climatice."
Art. V. -Prevederile art. I pct. 8 şi 15-25 se aplică începând cu data de 1 septembrie 2013.
Art. VI. -
Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, Ordonanţa Guvernului nr. 64/2001 privind repartizarea profitului la societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi la regiile autonome, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 536 din 1 septembrie 2001, aprobată cu modificări prin Legea nr. 769/2001, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta ordonanţă, se republică în Monitorul Oficial al României, Partea I, după aprobarea prin lege a prezentei ordonanţe, dându-se textelor o nouă numerotare.

Multumesc,
Buna Ziua,

Am avut un proces in data de 24.11.2011pe contencios administrativ avand ca obiect suspendare executare act administrativ la Curtea de Apel. Proces pe care l-am castigat prin, recurs anulat ca netimbrat. Acuma primesc citatie prin care sunt instiintata ca Primaria face Contestatie in Anulare pentru urmatoarele motive:
ei spun ca hotarirea pronuntata de catre Curtea de apel ar fi rezultatul unei greseli materiale. Ei spun ca instanta a retinut faptul ca "recurentul parat Consiliul Local a fost citatcu mentiunea achitarii taxei de timbru de 5 lei prin chitanta CEC plus 0.15 lei timbru judiciar, dar aceasta nu s-a conformat instantei".
Ei spun ca instanta a savarsit o eroare materiala in intelesul art 318Cod procedura civila., deoarece taxa de timbru a fost achitata in data de 24.11 si expediata prin posta.Ei invedereaza ca hotarairea atacata este irevocabila, iar taxa de timbru achitata. Prin urmare anularea recursului ca netimbrat, constituie eroare materiala, in intelesul art 318 si drept consecinta, justifica admiterea contestatiei in anulare speciala.

Cam acestea sunt ceel invocate de primarie in intimpinarea depusa.
Va rog sa-mi spune-ti daca sunt indreptatiti sa li se admita aceasta contestatie?
La data procesului 24.11.2011 nu s-a prezentat nimeni din partea lor la proces, si aceea taxa de timbru normal nu trebuia sa fie la dosar in ziua procesului? Este justificat ca taxa sa fie platita in cursul zilei de 24 .11.2011 si sa fie trimisa prin posta?
Va multumesc anticipat.