Tatal meu a dobandit un teren in anul 1974. Initial s-a facut un act sub semnatura privata, ulterior in anul 1992 vanzarea-cumpararea terenului a fost efectuata la notariat, in urma careia am obtinut titlul de proprietate pe teren. La scurt timp dupa achizitia in 1974, tatal meu a construit o casa pe acest teren fara autorizatie, pentru ca la acea data primaria Constanta nu emitea autorizatii de constructie in zona. La cateva luni dupa terminarea constructiei, primaria a aplicat o amenda de 3000 de lei pentru constructia ilegala, insa nu a dispus demolarea constructiei. In prezent, singurele acte pe care le detinem in legatura cu terenul si casa sunt actul notarial pe teren facut in 1992 si procesul verbal de amenda. Casa a fost inregistrata la fisc imediat dupa construire, iar toate taxele si impozitele sunt platite la zi. Dorim sa obtinem intrarea in legalitate a constructiei (sa obtinem titlu de proprietate) inclusiv intabulare si inscriere in carte funciara in vederea unei posibile vanzari in viitor. Am fost sfatuiti sa dam primaria in judecata, insa taxa de timbru este foarte mare iar procesul va dura peste un an. As dori sa stiu daca exista o alta cale pentru intrarea in legalitate/obtinere titlu de proprietate in afara de actiunea in instanta.