Buna seara,
Situatia este in felul urmator:
Parintii mei au vandut un imobil cu un teren aferent, pe acest teren exista un solar in care cultiva tomate. Imobilul s-a vandut anul trecut in august. Noul proprietar ne-a rugat sa-i eliberam casa, pentru a putea face modificari/ imbunatatiri etc. Parintii mei au avut o intelegere verbala cu noii proprietari sa-i ingaduie pana in iunie anul acesta, sa-i mai lase cu solarul pana se incheie prima recolta dupa care vom muta solarul, pana aici toate bune si frumoase. Nu s-a specificat in contractul de V-C si nici pe vreo chitanta de mana. Noul proprietar i-a asigurat ca poate cultiva inca 2-3 ani de zile cu conditia sa-i lase un garaj ( care poate fi demontat). Acum de ceva timp le-a impus sa-si ia solarul de pe terenul lor, acesta fiind situat pe o suprafata de 1000 de mp si de 150 mp pe terenul noului proprietar. Practic va trebui sa mute 12 ml din solar. I-a amenintat ca in 2 saptamani, in cazul in care nu-l muta, il va demola. Acel solar nu se poate muta in momentul de fata, deoarece este cultivat. Intrebarea este:
a) nu trebuia sa ne informeze inainte de a cultiva?
b) are dreptul sa distruga cultura?
c) are dreptul sa pretinda o suma de bani?
Deci i-a lasat sa cultive, iar dupa aproximativ 2 saptamani de la cultivare , a inceput cu amenintari.
Precizez ca intelegerea s-a facut in prezenta unor martori( agentul imobiliar, in prezenta mea).
Trimite scrisori prin posta ca in termen de 15 zile sa demolam solarul, sau sa-i platim arenda 30% din vanzarea tomatelor.
Va rog sa ma ajutati, este o situatie foarte complicata si parintii mei in varsta de 72 ani, sunt sicanati si amenintati de mama noul proprietar cat si de acesta.
Parintii mei traiesc din aceasta recolta, nu au alte surse de venit.