avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Activitate oliviablanaru

Activitate oliviablanaru

Multumesc frumos de raspuns. Consider ca este mai mare cheltuiala de judecata si stresul mai mare decat daca ne-am vedea toti de treaba. Ideea este ca, da moral cumva aveti dreptate dar ce garantie am ca nu vine peste o luna sa ii mai achit cine stie ce alte "cheltuieli"? Din acest motiv nu vreau sa dau curs acestei "cereri".

rupa a scris:

nu aveţi nici o obligatie legală , însă puteţi fi chemat în instanţă , instanţa judecătorească va analiza situatia si va vedea că aţi fost " pedepsit" odată , pentru evenimentul respectiv , fapt ce vă va da câstig de cauză ( moral însă ,ar trebui achitat transportul pe platformă . Manopera a fost suportată asiguratorul dv. )

Cel cu platforma este acelasi care a transportat si masina mea. Au fost duse ambele in acelasi loc pentru inspectie. Am aduse de catre pagubit factura si chitanta. Domnul pagubit si-a platit toate aceste facturi cu care a venit la mine, cea de manopera reparatii are bon fiscal atasat si cea de transport chitanta. In ce priveste asiguratorul il voi contacta sa vad daca s-a platit ceva si daca nu a fost depasita limita, dar ma indoiesc ca a depasit limita de 1 mil euro cat este maximul trecut in RCA, iar dupa valoarea manoperei la reparatii l-a costat de 3 ori mai putin decat ma costa pe mine care am avut daune mai mici la exterior decat el. Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua.

In luna decembrie 2017 am cauzat un accident cu vatamarea minora a celui accidentat (un cucui) din cauza ca nu purta centura de siguranta. Am declarat conf. legii la politie am predat carnetul, RCA, carnetul a fost suspendat pe 90 zile, am asteptat termenul pentru a vedea daca se va intocmi dosar penal, nu a fost cazul. Acum dupa expirarea termenului, pagubitul a venit la usa mea cu pretentia si copii dupa factura de manopera a masinii si dupa cea de la firma de transport cu platforma sa le platesc eu. Au dreptul sa faca asa ceva? Am obligatia sa platesc ceva? Pot fi data in judecata?

Multumesc.